Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Certina DS-1 Himalaya Special Edition

Tett på Certina DS-1 Himalaya Special Edition

Om man skulle ha utnevnt et sveitiske klokkemerke til et norsk «folkemerke», ville tittelen utvilsomt ha gått til Certina. Ikke bare er Norge et av merkets aller største og viktigste markeder, men det er noe med merkets fokus på kvalitet, forholdsvis konservative design, og tilgjengelige pris, som rett og slett føles litt norsk.

Certina er et merke jeg har null problemer med å anbefale til familie, venner og bekjente (derfor finner du også en Certina DS Action kronograf i titan på min far, mens en DS-1 Powermatic 80 pryder håndleddet til en onkel), men fra et entusiastperspektiv kan mange av modellene bli litt anonyme.

certina-ds-1-9910

Årets nye Certina DS-1 Powermatic 80 Himalaya Special Edition er derfor et velkomment tillegg i kolleksjonen, og en modell som kan appellere til både oss klokkegærninger og «sivile». Den nye DS-1 byr nemlig på et 60-tallsinspirert design, og byr i tillegg på en interessant historisk referanse (mer om dette senere).

certina-ds-1-9914

Rent estetisk er DS-1 Himalaya Special Edition et riktig flott ur, med sølvfarget urskive med både ring, visere og indekser i rødt gull PVD. Denne retroinspirerte stilen hever helhetsinntrykket betydelig, og de børstede og polerte flatene på kassen bidrar også med sitt. Med avrundet safirglass i front og baklokk, samt oppgitt vannresistanse på 100 meter, er det også snakk om et solid og funksjonelt produkt.

certina-ds-1-9915

På innsiden av den 40 mm store urkassen i stål, sitter det ETA-produserte selvtrekkende Powermatic 80-verket, som har en gangreserve på opptil 80 timer. Riktignok kjenner vi dette verket fra tidligere, men det er fortsatt imponerende at Certina kan tilby et verk med 80 timers gangreserve i dette segmentet.

certina-ds-1-9912

Urverket er synlig gjennom krystallen i baklokket, og det er også baksiden som røper at dette uret er spesielt. På innsiden av krystallen finner vi nemlig et gravert fjellkjedeformet metallinnlegg med teksten «Dhaulgiri, 8167 m, 1960». Certina DS-1 Powermatic 80 Himalaya Special Edition, er nemlig en hyllest til den første suksessfulle bestigningen av Dhaulagiri i 1960. For på armen hadde de dristige klatrerne Certina DS.

certina-ds-1-9919

Certina DS-1 Powermatic 80 Himalaya Special Edition har fått en prislapp på 5.990 kroner (med lærrem), og ventes hos de autoriserte forhandlerne i løpet av juni. Modellen er også tilgjengelig med sølvfargede detaljer og på stållenke, til 6.290 kroner.

Mer informasjon om Certina er tilgjengelig på certina.com.