Leses nå
Bulgari Octo Finissimo Minute Repeater i roségull

Bulgari Octo Finissimo Minute Repeater i roségull

Octo Finissimo er fortsatt verdens tynneste minute repeater. Men i roségull blir den et hårstrå tykkere enn før.

Innen haute horlogerie er en «minute repeater» noe av det aller gjeveste. Den klassiske komplikasjonen angir tiden ved lydsignaler, og er hevet over både evighetskalender og tourbillon i anerkjennelse og kompleksitet. De færreste er kapable til å produsere en minute repeater under eget tak – og de som mestrer det kan man si utgjør klokkeverdenens adel.

Octo Finissimo Minute Repeater i roségull (Foto: Bulgari)

Bulgari på sin side har ikke bare behersket det, men vært en av de fremste pådriverne i kampen om å lage de tynneste armbåndsurene de siste årene, gjerne i konkurranse med Piaget. Octo Finissimo-modellen har således gitt oss en rekke verdensrekorder, og fem av rekordmodellene var faktisk tilgjengelige for nærmere øyesyn under årets Oslo Watch Fair. Varianten med minute repeater har vært verdens tynneste siden introduksjonen i 2016, og har til nå har vært tilgjengelig i enten titan eller karbonkompositt. Nyeste variant i roségull gir imidlertid et enda mer elegant og sofistikert utseende.

Forskjellige materialvalg kan være en utfordring av ulike årsaker. Tradisjonelle utfordringer som motstandsdyktighet mot rust og andre ytre elementer er en ting, men også materialstyrke, vekt og ripebestandighet er viktige faktorer.

Timemarkørene er skåret ut av skiven for å bedre overføringen av lyd. (Foto: Bulgari)

Når man skal produsere en minute repeater som måler 6,9 millimeter i høyden vil dette for alvor gjøre seg gjeldende. Det er mulig Bulgari også har måttet ta hensyn til det mykere metallet, siden klokken måler 0,05 millimeter mer enn foregående utgaver. Det er riktignok en meget beskjeden økning, men Bulgari har trolig brukt litt tid for å utvikle en legering av 18 karat gull som man mener er sterk nok til denne klokken. Bruken av gull gir også en ytterligere utfordring i form av klang og evne til å lede lyd – noe både titan og karbonkompositt forøvrig er meget velegnet til.


ANNONSE


Urkassen på 40 millimeter har fått samme rue og sandblåste behandling som mange av sine søsken. Det er med på å dempe glansen i gullet og er meget smakfullt etter min mening.

Octo Finissimo Minute Repeater i roségull. (Foto: Bulgari)

Også skiven er i roségull med timemarkørene og elementene på underskiven skåret ut for å bedre overføringen av lyden fra hammerne i urverket. Aktivering av minute repeater-funksjonen skjer ved bruk av trykknappen som er plassert klokken ni.

Selve helten i denne klokkefortellingen er imidlertid det 3,12 mm høye BVL362-urverket som sitter på innsiden av kassen. Dette er Bulgaris versjon av et verk opprinnelig designet av Gerald Genta på tidlig 80-tall, men tilpasset, modernisert og endret for å kunne fungere i en masseprodusert modell. Urverket er synlig gjennom safirglasset på baksiden, hvor man også tydelig vil kunne se hammerne i aksjon.

BVL362 sitter på innsiden. (Foto: Bulgari)

Selv har jeg stor respekt for Bulgaris satsing på Octo Finissimo – en serie som gang på gang har bemerket seg med tøffe og særegne klokker. Den flotte varmen i legeringene av rødt gull tror jeg er en vesentlig faktor for at så mange produsenter nå satser på disse. Og denne utgaven ser ut til å være av det visuelt meget vellykkede slaget, med akkurat riktig dose eleganse uten at det blir for mye. Prisen derimot, er ganske mye..

Fakta og pris

Modell: Bulgari Octo Finissimo Minute Repeater
Dimensjoner: 40 x 6,9 mm
Materiale: Roségull – 18 karat
Vannresistens: 3 bar (30 m)

Urverk: BVL362
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder; minute repeater
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 42 timer

Rem: Brunt skinn

Veiledende pris: 170.000 amerikanske doller

Mer informasjon er tilgjengelig på bulgari.com.


ANNONSE