Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
RJ Watches begjærer seg selv konkurs

RJ Watches begjærer seg selv konkurs

Jon Henrik Haraldsen

Styret melder oppbud etter at majoritetsaksjonæren skrur igjen pengekranen.

I en kunngjøring sendt ut torsdag ettermiddag melder RJ Watches SA om at selskapet har meldt oppbud. Hendelsen begrunnes med en overraskende avgjørelse fra majoritetsaksjonæren Alliance Investment Group SA, om å stoppe videre investering i det sveitsiske klokkemerket. I følge pressemeldingen ble beslutningen om å stenge igjen pengekranen kommunisert med umiddelbar effekt, som gjør det umulig med videre drift eller å finne en mulig kjøper.

RJ Watches ble etablert som Romain Jerome i 2004, men ble relansert under dagens navn og med ny ledelse i 2018. Merket har hele tiden operert i de høyere prisklasser, med særskilt vekt på et unikt «in-your-face» design. Også teknisk har klokkene ofte vært av den heftige sorten, med tourbilloner og utstrakt bruk av alternative materialer.

Romain Jerome Titanic DNA Day&Night Spiral L.E. (Foto: RJ Watches)

Klokkeinteresserte kjenner trolig Romain Jerome best gjennom de spesielle «DNA»-modellene, hvor blant annet fysiske fragmenter fra Titanic og Apollo 11 ble innarbeidet i designet. Den seneste tiden har RJ Watches imidlertid fokusert mest på kjernekolleksjonen «Arraw», og samarbeid basert på fenomener innen populærkulturen som Marvel, DC Comics, Pac-Man og Super Mario.

Sannsynligvis har RJ Watches levd på lånt tid i en god stund. Likevel skal man ikke se bort i fra om usikkerheten i markedet knyttet til spredningen kan ha vært en medvirkende årsak til at selskapet nå må sette kroken på døren. I prosessen meldes det at 33 personer mister jobben.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!