Leses nå
Bell & Ross lanserer en ny BR 03-kolleksjon

Bell & Ross lanserer en ny BR 03-kolleksjon

Den firkantende signaturmodellen friskes opp både på utsiden og innsiden.

Selv om noen av Tidssonens lesere sikkert husker Bell & Ross før tusenårsskiftet, kom det store gjennombruddet noe senere. I 2005 lanserte det franske merket den særegne BR 01, som med et firkantet design inspirert av cockpit-instrumenter, virkelig satte Bell & Ross på kartet.

Tøffingen på 46 x 46 millimeter ble etterfulgt av den noe mindre BR 03, som ble lansert året etter. Da trenden med store klokker begynte å roe seg ble BR 01 tatt ut av produksjon, men lillebroren på 42 mm har forblitt i kolleksjonen frem til i dag – riktignok med enkelte justeringer underveis.

Tredje generasjon BR 03

Nå lanserer Bell & Ross en ny versjon av BR 03, som både oppdaterer klokkens ytre og indre.

Nye Bell & Ross BR 03 Black Matte.

I tråd med gjeldende trender er kassen krympet fra 42 til 41 mm. Remfestene er slanket fra 4,5 til 4 mm, og de skarpeste kantene på kassen er myknet opp. Resultatet er en mer raffinert klokke, som både er og ser mer «wearable» ut.


ANNONSE


På papiret er forskjellene subtile, men side om side er de godt synlige.

Ved lansering slippes BR 03 i fire keramiske varianter med navnene Black Matte, Heritage, Military Ceramic og Phantom.

Kvartetten er i selskap av Black Steel, Golden Heritage, Copper og Blue Steel, som alle har kasser av rustfritt stål. Dermed byr kolleksjonen på en – relativt sett – stor estetisk bredde.

Baklokket på BR 03 er heldekkende, og er i kjent stil dekorert med sentral informasjon om klokken og merkets logo. Her oppgis også vannresistensen på 100 meter, som bør holde i massevis for det som egentlig kan regnes som en pilotklokke.

Nytt urverk

Urverket er nå det såkalte BR-CAL.302, som er finspråk for Bell & Ross’ versjon av Sellita SW300. Gangreserven er nå på 54 timer, som representerer en økning på 16 timer fra tidligere versjoner av BR 03. Forbedringen må imidlertid tilskrives Sellita ene og alene, og selskapets nokså nylige oppgradering av egne verk.

BR 03 Military Ceramic.

Bell & Ross BR 03 skal allerede være på plass hos merkets autoriserte forhandlere, og veiledende starter prisen på 42.550 kroner for variantene av rustfritt stål. Ønskes teknisk keramikk stiger inngangsbilletten til 48.300 kroner.


ANNONSE