Leses nå
Bell & Ross lanserer BR 03 Type A Patrouille de France

Bell & Ross lanserer BR 03 Type A Patrouille de France

  • Bell & Ross presenterer en limited edition i samarbeid med aerobatikkgruppen Patrouille de France.
  • Drives av et kvartsurverk og er spekket som en profesjonell verktøyklokke.
  • Kommer for salg i 100 eksemplarer med en stykkpris på 4.200 CHF.

Klokker inspirert av jagerfly og militært utstyr er ingen mangelvare hos Bell & Ross. Tidvis som ren gimmick, men andre ganger på alvor. Et godt eksempel på sistnevnte er BR 03 Type A Armée de l’air, som ble laget for det franske flyvåpenet i 2008.

Samarbeider med luftakrobater

I fjor inngikk Bell & Ross et offisielt samarbeid med Patrouille de France, som er det franske luftvåpenets oppvisningsgruppe. Partnerskapet resulterte i modellen BR 03-94 Patrouille de France, som ble designet i samarbeid med de dyktige luftakrobatene.

Versjonen som ble frontet mot det sivile markedet var en selvtrekkende mekanisk kronograf i 500 eksemplarer, men parallelt lagde Bell & Ross en alternativ kvartsversjon som ble brukt av pilotene selv.

To varianter er slettes ikke nødvendig for den nye BR 03 Type A Patrouille de France. Nyheten som slippes nå på tampen av året byr nemlig på to displayer og flere funksjoner, som bare lar seg gjøre med kvarts.


ANNONSE


Igjen er det snakk om en modell designet sammen med Patroille de France, og modellen er både utstyrt med gruppens farger og emblem. Grunndesignet er imidlertid identisk med tidligere nevnte BR 03 Type A Armée de l’air fra 2008.

Solide spesifikasjoner

Kassen av rustfritt stål måler 42 mm i diameter, og er 11,25 mm tykk. Den firkantede formen er velkjent Bell & Ross, og er inspirert av cockpit-instrumenter. Fronten er dekket av et ripesikkert safirglass, og bezelen med 60-minutters skala kan dreies begge veier. Vannresistensen er oppgitt til 100 meter.

Bell & Ross BR 03 Type A Patrouille de France.

Urverket bærer navnet BR-CAL.103, og er et multifunksjons-kvartsverk med opptil 30 måneders batteritid. Av funksjoner byr verket blant annet på stoppeklokke, mellomtider, nedtelling, alarm, dato og visning av en ekstra tidssone. Naturlig nok er det ikke snakk om «in-house», men snarere et produkt fra sveitsiske ETA.

I følge Bell & Ross er den nye spesialmodellen begrenset til 100 eksemplarer, hvorav en håndfull klokker er øremerket oppvisningsgruppens piloter.

BR 03 Type A Patrouille de France blir tilgjengelig fra januar, og har fått en veiledende pris på 4.200 CHF. Med dagens kurs tilsvarer dette omkring 45.000 kr før eventuelle fratrekk eller tillegg av avgifter.

Klokken leveres på matchende mørkeblå gummirem.

ANNONSE