Leses nå
Bell & Ross lanserer BR 03-92 Diver Military

Bell & Ross lanserer BR 03-92 Diver Military

En grønn keramisk dykker fra Bell & Ross.

Årets lanseringer har gjort det klinkende klart at grønt er i vinden som aldri før. Fargen er ennå ikke like utbredt som den andre «motefargen» blått, men er nå et innslag hos mange av de etablerte klokkermerkene. Variasjonen av grønntoner er imidlertid stor – fra naturlige grønnfarger og dus pastell, til det knallsterke og skrikende.

Bell & Ross er blant dem som har gått for grønt i en litt mattere og mer dempet form. Det kler det franske merket svært godt, for mange av modellene er tross alt inspirert av det militære.

BR 03-92 Diver Military

BR 02-93 Diver Military. Bilde: Bell & Ross

BR 03-92 Diver Military er Bell & Ross’ nyeste klokke med grønn urskive, og blant en håndfull modeller som bærer tilnavnet «Military». I grove trekk handler betegnelsen om modeller med et militært eller «taktisk» preg, gjerne i form av detaljer som fargepalett, lume, symboler og rem.

Denne gangen har utgangspunktet vært den populære BR 03 Diver. Plattformen ble introdusert i 2017, som den første firkantede dykkerklokken fra Bell & Ross. Og det er ikke bare snakk om stilen med enveis roterbar bezel, men faktisk en klokke møter kravene i standarden ISO 6425 for profesjonelle dykkerklokker.


ANNONSE


På håndleddet. Bilde: Bell & Ross

BR 03-92 Diver Military representerer ingen spesifikasjonsmessige forbedringer over «originalen» fra 2017, men byr derimot på materialer og farger vi ikke har sett tidligere. Kassen på 42 mm er utført i matt svart teknisk keramikk, mens urskiven beskrives som «olive drab» eller kakigrønn.

Valg av urverk bør ikke overraske noen. I likhet med andre varianter av BR 03 Diver, er det et Sellita-basert BR-CAL.302 som tikker på innsiden av kassen. Spesielt eksotisk er det ikke, men det funker så absolutt for en klokke hvis primære oppgave er å være en «tøffing».

BR 03-92 Diver MIlitary leveres i en spesialtilpasset Pelicase. Military Bilde: Bell & Ross

Førsteinntrykk

BR 03-92 Diver Military er ingen allrounder som appellerer til et bredt publikum. Derimot er det snakk om et nisjeprodukt, som må finne sine riktige kunder. Kanskje er det en sånn klokke man enten elsker eller hater. Eller mer nyansert – enten en man blir svært nysgjerrig på, eller umiddelbart avfeier som uinteressant.

Uavhengig av hva man måtte mene om designet, kommer man ikke unna det faktum at det dreier seg om et meget gjennomført produkt. Spesielt det man ser på utsiden er der det franske merket virkelig skinner.

Sannsynligvis er det også der fokuset ligger. For i motsetning til stadig flere aktører i samme prisklasse, har ikke Bell & Ross vist noen åpenbar interesse for egenproduserte urverk. Med design som i utgangspunktet skiller seg ut fra massene, kan man egentlig spørre seg hvor viktig det vil være for Bell & Ross å legge ressurser i «in-house».

Klokken leveres ogås med en grønn tekstilrem med borrelås. Bilde: Bell & Ross

Fakta og pris

Bell & Ross BR03-92 Diver Military
BR0392-D-KA-CE/SRB

Diameter: 42 mm
Kassemateriale: Teknisk keramikk, matt svart
Urskive: Kakigrønn
Glass: Safirglass
Vannresistens: 300 m
Rem: Svart gummirem / grønn tekstilrem

Urverk: BR-CAL.302 (Sellita SW 300-1)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: Ca. 38 t

Tilgjengelighet: 999 eksemplarer
Veiledende pris: 44.000 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på bellross.com.


ANNONSE