Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Bell & Ross BR-X1 Hyperstellar

Bell & Ross BR-X1 Hyperstellar

Bell & Ross har gjort stor suksess med sine instrument-inspirerte ur. Samtidig som flere av modellene har spesifikasjoner som gjør dem egnet til profesjonelt bruk (ikke glem at deres første ur ble produsert i samarbeid med tyske Sinn frem til 2002), er det liten tvil om at Bell & Ross også har et skyhøyt fokus på ytre design.

Årets nye Bell & Ross BR-X1 Hyperstellar, er en fortsettelse på BR-X1-familien, som ble introdusert tilbake i 2014. Kort og godt er det snakk om en moderne vri på merkets mest gjenkjennelige modeller, de firkantede BR 01 og BR 03. Her har søskenmodellenes spartanske og militære estetikk, måttet vike til fordel for et mer hi-tech design.

bell-ross-br-x1-hyperstellar-0795

Ved første øyekast vandrer tankene raskt i retning av ur som Royal Oak Offshore, Hublot Big Bang King Power, og enkelte modeller fra Richard Mille. Ikke nødvendigvis fordi det er noen likhet i form, men derimot bør mistenke en visse fellestrekk i den bakenforliggende designfilosofien. For det er snakk om en stor og sporty kronograf, med høy finish, moderne materialmiks, og et tydelig teknisk preg.

bell-ross-br-x1-hyperstellar-0808

Med sin nært kvadratiske 45 mm urkasse, er ikke dette akkurat et ur for de som skyr oppmerksomhet. Størrelsen til tross – ved utstrakt bruk av titan grad 5 og aluminium, er klokken overraskende lett når man først plukker den opp. I kombinasjon med den spesialsydde alligator-remmen med gummiert underside, sitter klokken overraskende godt på håndleddet. En annen relevant faktor for bærekomforten, er det faktum at baklokket har et design med skrå kanter. Dette gjør reelt «fotavtrykk» betydelig mindre enn det diameteren tilsier.

bell-ross-br-x1-hyperstellar-0798

Det andre som slår meg, er hvor solid hele konstruksjonen føles. Og det til tross for at urkassen er et forholdsvis intrikat design, bestående av en rekke komponenter. De som kjenner historien, vet at Bell & Ross ble startet av en industridesigner (Bruno Belamich), og en forretningsmann (Carlos A. Rosillo). Kanskje forklarer dette til dels det åpenbare fokuset på urets ytre fit og finish.

For enkelte vil nok designet være «over the top», men det bør allikevel være mulig å anerkjenne BR-X1 sin detaljrikdom. Uret imponerer nemlig med sine gjennomførte estetiske detaljer, men også fokuset på det rent funksjonelle. Grå gummierte elementer sørger for både bedre grep, og en viss beskyttelse mot støt og riper. Og med en vannresistanse på 100 meter, er dette et ur som i teorien kan være med på de fleste aktiviteter.

bell-ross-br-x1-hyperstellar-0800

Den skjeletterte urskiven gir delvis innsyn til urverket, og i baklokket er det også plassert et lite sirkulært vindu. Bell & Ross har fortsatt til gode å introdusere sitt eget kronografverk, men det er neppe noe tvil om urverket leverer varene. Bak det noe kryptiske kaliber «BR-CAL.313», skal det i følge ryktene skjule seg en spesialprodusert kronografmodul fra anerkjente Dubois Dépraz. Denne benyttes i kombinasjon med et selvtrekkende ETA (eller ETA-klone) baseurverk.

bell-ross-br-x1-hyperstellar-0803

Bell & Ross BR-X1 Hyperstellar er en limited edition på kun 250 ur, og den veilledende prisen er satt til 19.900 amerikanske dollar. I denne prisklassen er det ingen mangel på konkurrenter, men BR-X1 Hyperstellar kan være en spennende kandidat – for de som ønsker noe litt annerledes.

Mer informasjon om Bell & Ross er tilgjengelig på bellross.com.