Leses nå
Rado lanserer Hyperchrome Ultra Light

Rado lanserer Hyperchrome Ultra Light

Rado ble tidlig en av bransjens virkelige innovatører. Det sveitsiske merket introduserte tidlig eksotiske materialer kombinert med moderne og særegne design.

De siste 5 årene har Rado vært i en subtil men likefullt reell endringsprosess, hvor merket har fokusert med på sin tidligere svært nyskapende profil.

I 2012 introduserte merket den riperesistant keramisk lettvektsmodellen «True Thinline», men utviklingen har ikke akkurat stått stille siden da.

cat_hyperchrome_766_0069_3_111_full

Årets nye Rado Hyperchrome Ultra Light kan nok godt beskrives som en slags flaggbærer for det «nye» Rado. Modellen representerer Rado sin filosofi på det estetisk mest grunnleggende, samtidig som ny teknologi og innovasjon er en forutsetning for produksjonen.


ANNONSE


Den 43 mm store urkassen er laget i matt high-tech silisiumnitrid (Si3N4), kombinert med komponenter i sandblåst og herdet titan grad 5. Den keramiske urkassen er en såkalt monoblokk-konstruksjonen, som er støpt i ett stykke. Med en hardhet på 1450 Vickers (stål ligger vanligvis omkring 200), byr modellen på en ekstrem riperesistanse, som er helt i tråd med Rado sin identitet.

cat_hyperchrome_766_0069_3_111_det1

Urverket, et selvtrekkende ETA A31.L01, byr på et sterkt innslag av aluminium. Kombinert med materialene i urkassen, gir dette en egenvekt på lette 56 gram. For å underbygge denne lette vekten, levere klokken på en enkel NATO-inspirert tekstilrem.

Visuelt sett er modellen svært ren og enkel – nesten litt for enkel for enkeltes smak. Urskiven er fri for indekser og numeraler, og kun et datovindu bryter mot den grå urskiven.

cat_hyperchrome_766_0069_3_111_crop

Les også...

Et lignende konsept har vi blant annet sett fra high-end-produsenten H. Moser & Cie. Det er åpenbart at lesbarheten svekkes, men i hvilken grad kan trolig diskuteres. Designet er utvilsomt polariserende, men unektelig minimalistisk og stilrent.

Kun 500 eksemplarer blir tilgjengelig på verdensbasis, og den veilledende prisen er satt til 31.700 kroner.

Mer informasjon om Rado er tilgjengelig på rado.com.


ANNONSE