Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Baselworld: Høydepunkter fra dag 3

Baselworld: Høydepunkter fra dag 3

Fredag 24. mars, a.k.a. «dag 3». Jeg kjenner det greit i føttene nå, og fortsatt har jeg knapt hatt tid til å bevege meg vekk fra hall 1. Har man aldri vært i Basel, vil man nok bli overrasket over nøyaktig hvor stort messeområdet er. Og selv de mellomstore merkene har stands så store at man nærmest kan gå seg vill.

Visitten hos Carl F. Bucherer har blitt en årlig greie. I likhet med enkelte av merkene jeg møtte under SIHH i januar, har CFB valgt å ikke lansere alle nyhetene på messen i år. I stedet vil vi nok få se flere nyheter gjennom året, inkludert en helt ny utgave av Scubatec. Jeg setter pengene på en kronograf-utgave, eller kanskje en variant basert på deres manufakturkaliber med perifer rotor.

baselworld-day-3-08002

Blant nyhetene jeg fikk presentert, var det allikevel et par klokker som stakk seg litt ekstra frem. Jeg vet at flere større merker har flørtet litt med grønn urskive den seneste tiden, men Carl F. Bucherer er en av de første hvor dette har blitt materialisert i en produksjonsmodell. Manero Power Reserve med grønn urskive er en limited edition på kun 188 eksemplarer, og får også selskap av en utgave i blått. I fjor falt jeg for den nye Manero Flyback, og kronografen ble i år vist frem i flere nye varianter. Spesielt utgaven i rødt gull med mørkebrun urskive, må sies å være en særdeles vellykket kombinasjon.

Norge-favoritten Seiko imponerte stort i år, med flere lanseringer som garantert vil kunne slå godt an hos de klokkeinteresserte. Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av reproduksjonen av 62MAS, selv om prisen på over 30.000 kroner kanskje er noe i stiveste laget. Originalen var i sin tid Seiko sin første profesjonelle dykkerklokke.

baselworld-day-3-08068

Utvidelsen av Presage-kolleksjonen byr på en helt annen side av Seiko, men var minst like imponerende. Her snakker vi mye klokke for pengene. De nye Cocktail-modellene starter på rundt 5.000 kroner, men har en opplevd kvalitet jeg godt kunne sett for meg i klokker til både det dobbelte og tredobbelte i pris. Disse klokkene er virkelig verdt å sjekke ut for de som kunne tenke seg en rimelig dressy klokke.

baselworld-day-3-08107

Blant kjennere har Grand Seiko alltid stått høyt i kurs, men de seneste årene har også et bredere publikum fått øynene opp for Seiko sine high-end-modeller. Seiko har nå valgt å differensiere Grand Seiko ytterligere fra merkets øvrige ur, og har fra i år droppet Seiko-navnet helt. Fra nå av er det bare Grand Seiko-navnet som gjelder på klokkenes urskiver.

baselworld-day-3-08047

Spesielt dykkerklokken SBGH255G pirret min nysgjerrighet, både med et heftig design og en heftig pris på 114.950 kroner veiledende. Vi er nå godt over i Rolex-land, og det blir spennende å se hvordan klokken blir mottatt.

Det nærmest kokte hos Oris da jeg var innom standen deres i 13-tiden. Merket har gjort det sterkt de seneste årene, og gjør en god figur også i år. Det bygges i høy grad videre på suksessen med dykkerklokker, og blant annet Aquis-familien får en ansiktsløftning.

baselworld-day-3-08229

Samtidig satser Oris også videre på de retroinspirerte-modellene, og reintroduserer Chronoris-navnet fra 70-talket. Naturligvis som kronograf, men også som enkel «three-hands». Denne har det vært flere kommentarer på i gangene, og kan bli en populær modell for de som liker 70-tallsstilen.

Det er tydeligvis mye som foregår hos Zenith om dagen, og personlig syns jeg merket viser antydninger til å være en smule forvirret. I alle fall forvirrer de meg, med sine eksperimenter med ulike stilretninger.

baselworld-day-3-08239

Selv om jeg personlig har et litt lunkent forhold til det estetiske ved den nye Defy El Primero 21, kan det ikke skyves under en stol at modellen har noen interessante trekk. For det første reintroduseres Defy-navnet, og for det andre har det nye El Primero 21-urverket tidtaking ned til 1/100-sekund. Dette er altså «Striking 1oth» ganger ti.

For de som husker Glashütte Original sin introduksjon av Senator Excellence-konseptet i fjor (eller se f.eks. min dybdeomtale av Senator Excellence her), vil det neppe komme som noen overraskelse at merket bygger videre på dette i år. Faktisk er den største nyheten er evighetkalender, basert på det nye in-house kaliber 36.

baselworld-day-3-08358

Senator Excellence Perpetual Calendar starter på 19.500 euro (inkl. tysk moms), noe som også gjør den svært konkurransedyktig priset.