Leses nå
Baselworld: Høydepunkter fra pressedagen

Baselworld: Høydepunkter fra pressedagen

Onsdag 22. mars åpnet dørene for pressen på Baselworld 2017. For meg har alltid pressedagen vært en myk start på Baselworld, med muligheten til å prate litt med kollegaer i klokkemediene, en pressekonferanse eller to, og kanskje noen møter. Og ikke minst en mulighet til å ta en runde i hallene, og skaffe en oversikt over hva merkene satser på i år.

Når klokken slår 12, står journalistene, bloggerne og influencerne i kø.
Når klokken slår 12, står journalistene, bloggerne og influencerne i kø.

Jada, Rolex lanserte «jubileumsutgave» av Sea-dweller med 43 mm diameter og rød skrift (men ingen GMT «Coke»). Omega har introdusert en attraktivet vintageinspirert trio av Railmaster, Seamaster 300, og Speedmaster. Patek Philippe utvider Aquanaut-familien med ref. 5168 – 42,2 mm (det kaller jeg «jumbo») i hvitt gull og blå urskive. Samtlige merker står på programmet, så la meg heller komme tilbake til disse i en senere post.

En av årets største snakkiser.
En av årets største snakkiser.

Pressekonferanse med Tudor

Dagen startet med en pressekonferanse hos Tudor. De som følger meg på Instagram har kanskje fått med seg at jeg var merkets kick-off dagen i forveien, men nå fikk jeg endelig mulighet til å få se samtlige av deres Baselworld-nyheter for 2017.

Riktignok fikk jeg fikk jeg litt nærkontakt med den nye Heritage Black Bay Chrono allerede i går, men de saftigste detaljene ble ikke kommunisert. Det er snakk om en 41 mm kronograf i stål, med et vintageinspirert design, og vannresistant til hele 20o meter.


ANNONSE


baselworld-day-1-07436

Rent teknisk drives klokken av et selvtrekkende COSC-sertifisert kaliber MT5813, som er et helintegrert kronograf-urverk med kolonnehjul og vertikal clutch. Tudor har strukket seg til å kalle det «manufaktur», men det er heller oppsiktsvekkende nøyaktig hvilket manufaktur det er som står bak urverket. Kaliber MT5813 er nemlig basert på Breitling kaliber B01(!). Og ikke nok med det – verket blir produsert hos Breitling, men med Tudor sin finish, samt regulerende organ, og rotor levert av Tudor. Til gjengjeld har Breitling fått anledning til å benytte Tudor sitt kaliber MT56xx. Utrolig, men sant.

Det er viktig å understreke at kaliber B01 slettes ikke er et dårlig urverk, men faktisk heller det at det er å finne i Breitling-modeller som er langt dyrere enn Black Bay Chrono. Tudor sin kronograf fremstår derfor som svært aggressivt priset, med en veiledende pris på «kun» 4.500 sveitsiske franc.

Blant de andre nylanseringene finner vi Black Bay Steel, som for første gang introduserer datovinduet til Black Bay-familien, og dessuten har fått et særegent look med krans i stål. Verdt å nevne er også Black Bay S&G i «two-tone» stål og gull, samt en 41 mm stor utgave av den stilrene Black Bay 36 – ikke overraskende kalt Black Bay 41.

Møte med Nomos

Om man skal finne et merke som kan matche, og kanskje til og med overgå Tudor sin suksess, er Nomos en het kandidat. Det Glashütte-baserte urmerket er beundret av alt fra design-orienterte hipstere, til hardcore klokkenerder. Og ikke er det utfortjent oppmerksomhet, for merket skiller seg ut både med sine stilrene (men allikevel lekne) design, og en høy grad av in-house-produksjon.

baselworld-day-1-07464

Årets store lansering er den nye Nomos Club Campus-serien, som er rettet mot et yngre publikum. Nomos sitt innsalg går på at Campus kan være en den perfekte gave for å markere de store øyeblikkene i livet, som f.eks. fullført høyere utdanning.

baselworld-day-1-07476

I mitt hode er det hele litt cheesy, og noe jeg tidligere har sett komiske forsøk på fra andre merker (dere vet hvem dere er!). Men kjære Nomos, når dere lager et så bra produkt, så er dere tilgitt. Vi snakker tross alt om en klokke som starter på svært sympatiske 1.100 euro (inkl. tysk moms), med Nomos sitt in-house kaliber Alpha, en spesiell «California»-inspirert urskive med lume, og diameter på 36 eller 38 mm. En klokke man fort vil kunne glede seg over i en hel levealder, og som trolig vil appellere til en bredere kjøpergruppe enn det Nomos i utgangspunktet har forsøkt å rette seg mot.

Sommerklokke? Nomos Ahoi i med superfresh blå urskive.
Sommerklokke? Nomos Ahoi med superfresh blå urskive.

Andre nyheter inkluderte den nye Aqua-serien, som i bunn og grunn er variasjoner på eksisterende modeller. Det dreier seg om en sommerlig tema med nye farger, samt enkelte nye størrelser og bedre vannresistens.


ANNONSE