Leses nå
Årets spådommer for Rolex

Årets spådommer for Rolex

Klokkeåret er ikke komplett uten gjetningene og spekulasjonene.

Heller ikke 2021 blir et typisk klokkeår, men enkelte tradisjoner holdes vedlike. Fortsatt er det knyttet spesielt stor spenning til årets lanseringer fra Rolex, som forventes å bli avduket under den digitale utgaven av Watches & Wonders om én uke.

Før arrangementet åpner den 7. april, skal vi som i fjor driste oss til å gruble litt høyt rundt hva vi tror giganten med den gullfargede kronelogoen vil presentere.

Jørgens spådommer

Fjorårets spådom om en ny Submariner traff jeg noenlunde bra med, selv om størrelsesøkningen var noe jeg ikke hadde forventet. Foran årets store slipp føler jeg også med stor sikkerhet at Explorer II kommer til å komme i ny drakt, gitt at modellen feirer 50 år. Hvilke endringer – utover et selvskrevet oppdatert urverk – er imidlertid langt vanskeligere å spå.

Det har lenge vært spekulert i om modellen vil få keramisk bezel, til manges store fortvilelse. Selv om jeg tror frykten av en knust bezel på «toolwatchen» over noen er litt opphauset, er det en endring jeg ikke helt ser hensikten med og som jeg tror Rolex vil styre unna. Stålbezelen er for viktig for modellens DNA og jeg tror årets oppgradering kanskje først og fremst vil være en forsiktig raffinering av eksisterende modell.


ANNONSE


Rolex Explorer II 41. Illustrasjon: Tidssonen

Ettersom selskapet sjelden ser seg i det nostalgiske speilet har jeg dårlig tro på at designet vil tas tilbake til å minne om ref. 1655 (Steve McQueen), selv om det hadde vært en drøm for mange. Litt mer sannsynlig tror jeg det er at størrelsen reduseres til 41 millimeter og kanskje leker selskapets seg ørlite med fargevalget på GMT-viseren. Utover det ser jeg for meg at modellen vil være av det gjenkjennelige slaget.

Når man oppgraderer Explorer II er det samtidig naturlig å la Explorer være med på leken. Også her er det først og fremst urverket på innsiden jeg antar er den viktigste (og kanskje eneste?) endringen. Dersom ledelsen lytter til entusiastene vil man kaste ut en hvitskivet variant, men personlig har jeg dårlig tro på at vi får se en Explorer «Polar».

Det er heller ikke umulig at Rolex benytter muligheten til å lansere modellen i flere størrelser, og jeg frykter da at utgaven i 39 millimeter vil måtte vike for en 36 og en 40/41. Jeg håper ikke det, men heller at man beholder dagens størrelse og eventuelt en gjenintroduserer en 36 millimeter stor variant som supplement. Det hadde egentlig vært helt perfekt.

Rolex Explorer 36 og 41. Illustrasjon: Tidssonen

Som i fjor har jeg også litt tro på at Rolex vil se på nye materialer, selv om de historisk har vært meget varsomme med slikt tidligere. Av alskens moderne materialsammensetninger tror jeg titan er det mest sannsynlige valget, dersom de våger å utvide porteføljen, og da er ingen modell mer velegnet enn Sea-Dweller Deepsea.

Rolex Sea-Dweller Deepsea Ti. Illustrasjon: Tidssonen

For øvrig står fjorårets usannsynlige ønskedrøm om en moderne GMT-Master II «Coke» ved lag. Det hadde vært helt rått og med keramisk bezel tror jeg det hadde blitt min favoritt i hele kolleksjonen.

Jon Henriks spådommer

I likhet med Jørgen mener jeg det er sannsynlig at Rolex tar en kikk på Explorer II. At modellen feirer 50 år tror jeg er en begivenhet Rolex indirekte vil feire, ved gi modellen en lett oppdatering. Jeg tipper nytt urverk med Chronergy gangsystem og lengre gangreserve, lignende kaliber 3285 fra nyeste GMT-Master II. Jeg vil heller ikke bli overrasket om vi brått får se en ny bezel lignende gamle «Freccione», og en justert kasse. Sistnevnte ville jeg helst sett i 41 mm diamater, men tror sannsynligheten er lav – for det moderne Rolex liker å differensiere sine modeller.

Rolex Explorer II 41. Illustrasjon: TIdssonen

Ryktebørsen vil ha det til at en ny og større kronograf vil presenteres. Jeg er definitivt åpen for ideen, og stiller meg bak troen på en 42 (eller kanskje 43) mm kronograf. Daytona 42, med et lignende design som dagens 40 mm modell, og først presentert i helgull. Ikke en modell for de ventelisteskapende invistorer, entusiaster og Rolex-fans, men for «vanlige» (rik)folk som vil ha en Rolex – og syns det er kult med kronograf.

Rolex Daytona 42 Everose. Illustrasjons: Tidssonen

Som i fjor vil jeg også slå et slag for en Cellini i stål. Et velfortjent løft som kan gjøre Cellini-kolleksjonen til et interessant alternativ til dyrere dressklokker fra merker som Grand Seiko og Omega.

Spådom: Rolex Cellini Moon Phase Oystersteel. Illustrasjon: Tidssonen

Fortsatt tro har jeg også på flere varianter av Yacht-Master 42, og føler at «two-tone» Oystersteel og Everose – kanskje også rødt eller gul helgull – er naturlige utvidelser av den (i Rolex sammenheng) mindre populære modellen.

Spådom: Rolex Yacht-Master 42 Everose Rolesor. Illustrasjon: Tidssonen

Fasit kommer 7. april – og Tidssonen følger som vanlig Watches & Wonders tett!


ANNONSE