Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
ads
View : 414 Click : 0

A. Lange & Söhne 1815 «Homage to Walter Lange»

by Jon Henrik Haraldsen   ·  1 år siden  
thumbnail

A. Lange & Söhne hyller grunnleggeren med en historisk inspirert limited edition.

7. desember 1990 – 145 år etter oldefarens oppstart av «gamle» A. Lange & Söhne – grunnla Walter Lange dagens A. Lange & Söhne. Lange døde som kjent i januar i år, samtidig med urmessen SIHH, hvor A. Lange & Söhne er en av de faste utstillerne. I dag, nøyaktig 27 år etter etableringen av de tyske selskapet, hyller A. Lange & Söhne grunnleggeren med tre spesielle – og én ekstra spesiell klokkemodell.

«There’s something one should expect not only of a watch but also of oneself – never stand still» (Walter Lange).

A. Lange & Söhne 1815 «Homage to Walter Lange» er tilsynelatende enkel og klassisk. Men den skjuler flere referanser til Langes historie, samt en godt over gjennomsnittlig interessant finmekanikk. «Homage to Walter Lange» er utstyrt med det nye kaliber L1924 (1924 er en referanse til Langes fødeår), som byr på sekundvisning på egen underskive, samt en sentralisert «jumping seconds» sekundviser.

A. Lange & Söhne 1815 «Homage to Walter Lange».

På godt norsk betyr dette at den store sekundviseren beveger seg i diskrete hopp på ett sekund. Det gir mulighet til presis tidtaking på sekundet, og viseren kan stoppes og startes med knappen kl. 2. Denne mekanismen har en spesiell betydning hos Lange. Faktisk kan den spores tilbake til Walter Langes oldefar, Ferdinand Adolph Lange, som oppfant funksjonen i 1867. Den ble senere implementert av Ferdinand Adolph Langes sønn, Emil Lange, og patentert i Tyskland i 1877.

Det er en tommelfingerregel at Lange kun produserer ur i gull. 1815 «Homage to Walter Lange» er intet unntak, og blir tilgjengelig i både gult gull (27 eksemplarer), hvitt gull (145 eksemplarer), og rødt gull (90 eksemplarer). Antallene er ikke tilfeldige: 27 er en referanse til de 27 årene det har gått siden Walter Langes etablering av merket. 145 er en referanse til de 145 årene som gikk mellom Ferdinand Adolph Langes etablering av selskapet i 1845, til Walter Langes gjenoppliving av navnet i 1990. 90 er en referanse til 1990.

1815 «Homage to Walter Lange» i stål.

Mer overraskende enn utgavene i edelt metall, er varianten i rustfritt stål og med sort emalje-skive. Her snakker vi imidlertid om kun ett eneste eksemplar, som vil auksjoneres bort til et veldedig formål neste år. I følge A. Lange & Söhne, er dette en modell som Herr Lange selv ville elsket, og som reflekterer hans smak og personlighet.