Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
A. Lange & Söhne Zeitwerk Minute Repeater i hvitt gull

A. Lange & Söhne Zeitwerk Minute Repeater i hvitt gull

Jon Henrik Haraldsen

Hvitt gull og blå urskive begrenset til kun 30 eksemplarer.

I 2015 lanserte A. Lange & Söhne det som fortsatt er toppmodellen i den lett eksentriske Zeitwerk-familien. Formelt sett er ikke Zeitwerk Minute Repeater en limited edition, men både monteringstiden på 7 måneder og en heftig prislapp har likevel begrenset produksjonen. De eksemplarene som har funnet veien fra fabrikken i Glashütte til lykkelige eiere, er levert med platinakasse og sølvfarget skive.

Nå presenteres en ny utgave av det digitale mesterverket. Zeitwerk Minute Repeater i hvitt gull med blå skive er begrenset til kun 30 eksemplarer, og er en velkommen variasjon på den fem år gamle originalen. Blått har de seneste årene dukket opp i flere av Langes produktfamilier, men årets nykommeren blir faktisk den første Zeitwerk i blå drakt.

Teknisk sett er klokken identisk med forgjengeren. Den digitale visningen av timer og minutter er «hoppende», og slagverket aktiveres med en knapp fremfor en tradisjonell glidebryter. Sistnevnte er mulig ettersom repeater-mekanismen får kraft fra samme drivfjær som tidsvisningen. Trykker man på knappen, spiller klokken av lydsignaler for hele timer, 10-minutter og minutter. En slik decimal minute repater oppleves av mange som mer intuitiv enn en klassisk minute repeater, som spiller ut antall kvarter (15-minutter) fremfor 10-minutter.

Førsteinntrykk

Zeitwerk Minute Repeater er utvilsomt en av de heftigste modellene i Langes godbit-spekkede katalog. Merket har også en betydelig tyngde innenfor slagverk-komplikasjoner, ettersom Anthony de Haas (direktøren for produktutvikling) tidligere ledet avdelingen for denne typen mekanismer hos anerkjente Renaud & Papi (nå APRP). Satt litt på spissen er Zeitwerk Minute Repeater et symbol på de siste 10-15 årene av A. Lange & Söhne.

Personlig foretrekker jeg utgaven i platina, men det bunner ene og alene ut i egen smak. Men som for de fleste av oss, er problemstillingen høyst teoretisk – og jeg hadde gladelig tatt i mot den blå utgaven med åpne armer. For de få heldige som står ovenfor en reell beslutning, har jeg imidlertid ingen problemer med å se at eksklusiviteten og den nye fargen kan være et attraktivt alternativ til den fem år gamle utgaven i platina.

Like sprek foran som bak. (Foto: A. Lange & Söhne)

Fakta og pris

Modell: A. Lange & Söhne Zeitwerk Minute Repeater, ref. 147.028F
Diameter: 44,2 mm
Tykkelse: 14,1 mm
Materiale: Hvitt gull
Vannresistens: 3 bar (ca. 30 meter)

Urverk: L043.5
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Digitale timer og minutter, små sekunder, decimal minute repeater, gangreserveindikator
Frekvens: 18.000 vph (2,5 Hertz)
Gangreserve: 36 timer

Rem: Blå lærrem

Veiledende pris: 449.000 euro
Tilgjengelighet: 30 eksemplarer, kun tilgjengelig i Langes egne boutiques

Mer informasjon er tilgjengelig på alange-soehne.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!