Leses nå
A. Lange & Söhne «Northern Lights» (med video)

A. Lange & Söhne «Northern Lights» (med video)

Da jeg i fjor pratet med Lange sin CEO, Wilhelm Schmid, var han meget tydelig på at det aldri ville produseres noe sportsur i det Glashütte-baserte manufakturet. Men fraværet av et rendyrket sportsur er egentlig ikke noe stort savn. A. Lange & Söhne byr som kjent på tre unike modeller med en moderne, råere – og tør jeg si mer «ungdommelig» – estetikk.

ALS_NorthernLights_2_group_a6

Jeg snakker naturligvis om Zeitwerk «Luminous» (2010), Grand Lange 1 «Lumen» (2012) og Grand Lange 1 Moonphase «Luminous» (2016), som på forholdsvis kort tid har blitt noen av merkets mest ettertraktede modeller. Spesielt Zeitwerk «Luminous» (jeg har skrevet litt om denne her), er for mange en (uoppnåelig) «holy grail». Undertegnede inkludert.

«Luminous» og «Lumen»-modellene kombinerer erketypiske Lange-karakteristikker og finish, med et betydelig innslag av transparente urskiver, luminiserende elementer, og en ellers mørk fargepalett. Dette unike ytre, har bidratt til at de tre modellene har gjort det svært sterkt i det åpne annenhåndsmarkedet, og i auksjoner. Faktisk er det nærliggende å anse samtlige som moderne klassiskere, med et stort samlerobjekt-potensiale.


ANNONSE


ALS_NorthernLights_6_Gigjokull_a6

I april i år var Lange på Island for å skyte materiell til en liten kampanje rundt «Luminous» og «Lumen»-modellene, som ble lansert globalt i dag. Sammen med Bexsonn, og Les Rhabilleurs, hadde jeg gleden av å være med bak kulissene (reisekostnadene ble dekket av Lange). Dette gav en helt unik mulighet til nærkontakt med noen av Lange sine mest sjeldne klokker, i pittoreske omgivelser.

Det ble også produsert en video (som til tross for minst én tvilsom karakter foran kamera), lykkes i å fange både naturen og Lange-urene på flott vis. All honnør til det dyktige produksjonsteamet tilknyttet den talentfulle Clemens Poloczek (som også driver det prisvinnende nettstedet iGNANT.de).

Min personlige opplevelse av Island med Lange vil deles på et senere tidspunkt (masse flotte bilder!). Inntil videre er det bare å ta en kikk på videoen, og nyte de offisielle pressebildene fra A. Lange & Söhne.

Mer informasjon om A. Lange & Söhne er tilgjengelig på alange-soehne.com.


ANNONSE