Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
ads
View : 347 Click : 0

Nye blå skiver fra A. Lange & Söhne

av Jon Henrik Haraldsen   ·  12 måneder siden  
thumbnail

Lange går blått med fire velkjente modeller.

Det er lett å glemme at A. Lange & Söhne i praksis er et forholdsvis ungt manufaktur. Joda, navnet, historien, og en forsiktig mulighet til nasjonal stolthet, var ikke et dårlig utgangspunkt da merket ble relansert i 1994. Men dette er ikke noe man kan flyte på alene – noe flere relanserte merker med «store navn» nok smertelig har fått erfare.

Personlig tror jeg en av suksessfaktorene har vært en gjennomgående forsiktighet. Små trinnvise fremskritt innenfor kjernekolleksjonen, og krydret med bemerkelsesverdige haute horlogerie-kreasjoner i ny og ne. Forrige måned, samtidig som merket lanserte det nye beistet 1815 Rattrapante Perpetual Calendar «Handwerkskunst«, gjorde Lange en slik liten forandring. Vi har blitt vant til å se blå urskiver hos de fleste urmerker de seneste årene, men Lange har glimret med sitt fravær (med et lite unntak for en del år siden). Nå har Lange 1, Lange 1 Daymatic, Saxonia, og Saxonia Automatic,  blitt tilgjengelig i blå drakt og hvitt gull.

Fra venstre: Saxonia, Lange 1 Daymatic, Lange 1, og Saxonia Automatic.

Øvrige spesifikasjoner er identiske med standard-modellene, og responsen har ikke vært utelukkende positiv. En del av kritikken har gått på at Lange har kommet for sent til festen, mens andre reagerer på at hele fire blå modeller har blitt presentert på samme tid. Samtidig har Lange signalisert at klokkene kun skal bli produsert i ett år, men at det ikke dreier seg om en nummerert limited edition. Budskapet og intensjonen er litt uklar, men selv har jeg vanskelig for å forstå kritikken. I følge mine kilder har blå skiver vært etterspurt i lang tid. At klokkene kun skal produseres i et kort tidsrom, tror jeg først og fremst handler om en forsiktighet fra Lange sin side. Kanskje en slags test? Blir det en suksess, får vi se mer blått. Blir responsen lunken, er dette «it».

Nye Lange 1 Daymatic med blå skive.

Kunne jeg valgt en modell å ta med meg hjem, tror faktisk det ville det vært den selvtrekkende Lange 1 Daymatic. I mine øyne er det den modellen som kler den nye skiven best, med litt mer liv på skiven, og det lille innslaget av den røde S’en. Prisene setter nok imidlertid en effektiv stopper for at klokken havner i samlingen i nær fremtid. Selv om norsk pris ikke er bekreftet, er det grunn til å tro at prisene mer eller mindre matcher de eksisterende variantene.

ads
View : 295 Click : 0