Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

SIHH 2018: A. Lange & Söhne lanserer «Triple Split»

Ved første øyekast ser den kanskje ut som en vanlig kronograf. Ja, den minner ikke så rent lite om en «1815 Chronograph», eller kanskje en «Datograph». Er man litt rutinert, legger man merke til pusheren på venstre side av kassen snakker vi en slags «Double Split»?

Slektskapet er tydelig, men A. Lange & Söhne «Triple Split» er noe helt nytt. Ja, faktisk en verdensnyhet. Den er den eneste dobbelkronografen (eller «rattrapante», eller «split-seconds kronograf», om du vil), med mulighet til å måle tider for to hendelser, med lik start og opptil 12 timers mellomrom. Dermed brytes også «in-house-rekorden» til «Double Split» fra 2004, som var i stand til å måle tider med opptil 30-minutters mellomrom.

Hva innebærer dette i praksis? Mens en vanlig dobbelkronograf er utstyrt med én ekstra sentralisert sekundviser, byr «Triple Split» på totalt tre ekstra visere én for 30-minutters-telleren, og én for 12-timers-telleren. Når kronografen startes, vil alle viserne begynne å gå (ekstraviserne er skjult). I det man trykker på knappen på venstre siden, stopper det ene settet med kronograf-visere, mens de øvrige viserne fortsetter å gå.

«Triple Split» har fått en 43 mm stor kasse i hvitt gull, som huser det nye Lange L132.1. Verket er manuelt opptrekkbart, og er naturligvis utviklet og produsert in-house. Gangreserven er oppgitt å være på 55 timer, og vises på skivens «Ab/Auf»-indikator. Finisjen holder samme nivå vi kjenner fra Langes andre kompliserte kreasjoner – med andre ord blant det aller beste i klassen.

Lange «Triple Split» blir produsert i totalt 100 eksemplarer. Veiledende pris skal være 139.000 euro inkludert tysk merverdiavgift. Det bør bety en veiledende pris på rundt 1,5 millioner norske kroner.

Ingen kommentarer

Kommentarfeltet er stengt