Prisen på bensin og diesel er litt over 10 kroner literen på Svalbard

Medlem
5. okt. 2012
Innlegg
870
Hvor mye koster det på fastlandet? Leser at det har bikket 27 kroner literen i Tromsø. Ingen grunn til å klage på at det er krigen som øker prisen, den norske staten er så grådig at det egentlig ikke spiller så stor rolle. Og prisen på strøm er stadig høy, med "elavgift", "nettleie" og 25% moms på toppen tjener staten enormt. Ikke bare på pumping av olje og gass i nordsjøen men også på salg av strøm, bensin og diesel til "folket". Minner om at stat og kommune eier ca 92.5% av alle kraftverk i Norge, det var vel en grunn til at de ønsket høyere pris på strøm...


Bensinpris Svalbard.jpg
 
Fun fact: Tromsø har ekstra veiavgift på drivstoff. Før var denne ikke på drivstoff men på sprit. Denne avgiften bygget Dramsvegen.
 
  • Liker
Reaksjoner: Swearengen
Joda, prisen på bensin og diesel er jo ikke akkurat billig på Svalbard heller, i USA koster det vel ca en dollar for en liter bensin, noe som er ca 9 kroner literen. Og da er det medregnet ca 30 cent i federale og lokale avgifter, litt ulikt fra stat til stat...
 
Jeg synes dette er billig, hvis det er prisen vi foreløpig må betale for å unngå å bli spist av et visst naboland. Kan tåle høyere også. Men bil på Svalbard? Trodde man gikk på ski med rifle der?
 
  • Liker
Reaksjoner: Callahan
Irland meldte akkurat at de kutter i avgiftene litt over 2 kroner for bensin og litt mindre for diesel. Og der er avgiftene fra før uansett lavere enn i Norge.