Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sjöö Sandström Royal Capital Gold

Sjöö Sandström Royal Capital Gold

Jon Henrik Haraldsen

For fire år siden lanserte Sjöö Sandström modellen Royal Capital. Klokken var det svenske merkets mest luksuriøse og kostbare til da. Nå lanserer det svenske merket et nytt medlem i Royal Capital-familien. Royal Capital Gold består av to nye referanser, med henholdvis sølvfarget eller blå skive. Begge kommer med kasse i gull, og begge er limited editions på 30 eksemplarer i hver utførelse.

Med unntak av de nye skivefargene, er designet nærmest identisk med den Royal Capital vi kjenner fra tidligere. Datovinduet er imidlertid nytt av året, og røper at urverket er endret. Fortsatt er det et kvalitetsverk fra Vaucher som tikker på innsiden av kasse, men det er nå snakk om et Vaucher kaliber 5400 – en svært nær slektning av kaliber 5401, som satt i den opprinnelige Royal Capital.

Tanker

Royal Capital var i mine øyne en designmessig innertier, og Sjöö Sandström gjør nok klokt i å ikke tukle med det nært perfekte. Royal Capital Gold er en svært lett «oppgradering», og gode nyheter for de som ikke kan leve uten dato. Om det rent estetisk er penere med dato, kan det nok likevel være delte meninger om.

Det nært identiske Vaucher kaliber 5401, i første Royal Capital.

Samarbeidet med Vaucher, resulterer en klokke som skiller seg positivt ut blant diverse ETA, Sellita, og Soprod-drevne klokker. Kaliber 5400 er ganske enkelte i en helt annen liga, enn de typiske arbeidshestene fra nevnte trio. Finisjnivået er betydelig høyere, og det mikrorotor-baserte designet er klokkeporno for entusiastene.

Spesifikasjoner

  • Det ytre: 40 mm diameter, 8,1 mm tykkelse – 18k 5N rødt gull – safirglass i front og baklokk – vannresistent 100 m – svart eller blå alligatorrem med foldespenne.
  • Det indre: Vaucher Manufacture Fleurier kaliber 5400, selvtrekkende – mikrorotor – 48 timer gangreserve – 21.600 vph (3 Hz).
  • Pris og tilgjengelighet: 168.800 SEK (ca. 159.000 norske kroner) – 30 eksemplarer av hver utgave.