Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sjöö Sandström lanserer UTC Skydiver Black Night

Sjöö Sandström lanserer UTC Skydiver Black Night

Jon Henrik Haraldsen

Det har vært mye nytt og spennende fra Sjöö Sandström de seneste årene. Lanseringen av Royal Capital i 2014 var et tydelig bevis på at merket mener alvor, og tidligere år lanserte merket den splitter nye Royal Steel Worldtimer (som jeg for øvrig har testet her).

Riktignok er det svenske merket fremoverlent, men selv hadde jeg regnet med at dette var «it» for i år. Så feil kan man ta – for knapt en uke siden, begynte Sjöö Sandström å hinte om at noe var på gang:

ESTIMATED TIME OF ARRIVAL – 2016.11.02 10:00AM. #sjöösandström #sjoosandstrom #teaser #news #novelty

A photo posted by Sjöö Sandström (@sjoosandstrom) on

I dag presenterte Sjöö Sandström den nye UTC Skydiver Black Night, som er en ny variasjon på deres populære UTC Skydiver. Denne særegne modellen slekter på merkets gjennombruddsklokke – Chronolink Worldtimer UTC fra 1997 – og byr på en kombinasjon av analog og digital tidsvisning.

utc_skydiver_blknght_prod

Dagens UTC Skydiver er en av de få klokkene, som med rette kan kalles en ekte pilotklokke. Klokken ble i sin tid utviklet i samarbeid med svenske jagerflypiloter, og i 2011 leverte merket hele 1.100 eksemplarer av klokken, til Svenska flygvapnet sine Gripen-piloter.

UTC Skydiver Black Night tar den militære innflytelsen til et nytt nivå, og byr på en råtøft «stealthy» sort fargeskjema. Vi snakker en 44,2 mm urkasse i sort DLC, sort roterbar krans, sort urskive, mørke visere og numeraler. «Tacticool», i ordets mest positive forstand.

sjoo-sandstrom-utc-skydiver-black-night-side

Rent funksjonsmessig er klokken uendret fra den eksisterende utgave. Drevet av et quartz-basert «SS G5″ (ETA kaliber E20), byrUTC Skydiver Black Night på analog visning av timer, minutter og sekunder. Den digitale delen byr på visning av timer, minutter og sekunder (AM/PM, 24-timers visning), ekstra tidssone, evighetskalender (programmert til 2099), ukenummer, alarmer, tidtaking, nedtelling og bakgrunnslys.

Som alle Sjöö Sandström sine klokker, er også UTC Skydiver Black Night montert for hånd og testet i merkets urmakerverksted i Stockholm.

Norsk pris er ikke bekreftet på nåværende tidspunkt, men det kan være rimelig å anta et sted rundt 25.000 kroner.

[separator type=»space»]