Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sjöö Sandström lanserer nye Royal Steel Worldtimer

Sjöö Sandström lanserer nye Royal Steel Worldtimer

Jon Henrik Haraldsen

Noe av det jeg liker svært godt ved svenske Sjöö Sandström, er hvordan merket bygger seg opp rundt en forholdsvis kompakt kolleksjon. Og det er Royal Steel som er selve ryggraden.

I fjor slapp merket sin første mekaniske GMT-modell, i et begrensen antall. Jeg var så heldig å få kikke på Royal Steel Worldtimer (se rapport her), og var i det store og hele fornøyd med det jeg så. Klokken leverte på opplevd kvalitet, og var i tillegg lett for øyet.

Nå slipper Sjöö Sandström en oppdatert og permanent utgave Royal Steel Worldtimer. I praksis er det snakk om en helt ny modell, hvor både kasse, visere og urskive er endret. Den 41 mm store modellen har også fått selskap av en  mindre 36 mm utgave, og den sorte urskiven suppleres nå med utgaver i grått, orange, og hvitt.

Mengden luminiserende materiael på indeksene og viserne har økt, og disse har også blitt gjort større. En smule mer bestemt og maskulint, som differensierer modellene hakket mer fra Royal Steel Classic. Også kassen i stål er endret, og har nå fått redesignede horn. I mine øyne fremstår kassen som penere enn hos forgjengeren.

Urverket er oppgitt å være et selvtrekkende kaliber SS G14. Bak kodeordet ligger et kaliber C125, fra sveitsiske Soprod. Verket er forholdsvis nytt, og ikke spesielt utbredt ennå. Meg bekjent er det ikke så ulikt ETA 2893-2. Uansett, Soprod har et godt rykte, og det er ingen grunn til å forvente noe annet en god presisjon og driftsikkerhet.

I tillegg til lenke i stål, er Royal Steel Worldtimer er nå også tilgjengelig på svart gummirem. Dette gir klokken et mer sporty look, samtidig som det også bidrar til en en hyggelig inngangspris. Prismessig har 41 mm utgaven en veiledende pris fra 21.100 SEK, mens lillebror 36 mm starter fra 18.700 SEK.

Om den opplevde kvaliteten er like høy som på tidligere ur fra Sjöö Sandström, kan dette fort være noen interessante mulige kjøp for mange.