Wien

arvidrattlaas

Støttemedlem
Medlem
28. mai 2016
Innlegg
551
Sted
Trondheim
Tips til spisesteder for middag og lunch samt andre must-dos mottas med takk. Skal reise med en hel delegasjon mot slutten av Januar. Har aldri vært der før.
 
Nå kan ikke jeg påberope meg noen stor kunnskap om Wien (har vært innom et par-tre ganger) - men jeg vil si at man absolutt bør gå på en av de klassiske Wienercafeene for å ta seg en kaffe, et kakestykke og lese en avis. Det er en opplevelse. (Og jada, de serverer frokost, lunch og i mange tilfeller middag, også.) Jeg har vært på Sperl og Central og et par til som jeg ikke husker navnet på - alle var fantastiske, iallefall om man var der utenom det verste rushet. Glimrende mat, fantastisk service og følelsen av å bli dumpet ned i en Hercule Poirot-historie. (Grunnet den fantastiske tidskoloritten, altså. Det dør ikke folk rundt en som fluer. Ei heller sjeneres en av kortvokste belgiere med bart.)

Ellers, om man skulle ha litt tid til overs og være av det mer eventyrlystne slaget, så må jeg si at Dritte Mann Tours stod for en av de mer underholdende guidede turene jeg noensinne har vært med på - gjennom det gamle avløpssystemet som ble udødeliggjort i Orson Welles-filmen om nettopp den 3. mann. Skikkelig ingeniørporno.

Et must for alle med et snev av interesse for historie og urban utforskning. Og nei, man blir ikke våt på føttene. :)
 
  • Liker
Reaksjoner: arvidrattlaas
Hei! Wien har mye å by på, synes jeg. Det er mange bra steder som kan nevnes, men av de som ikke står på kartet ville jeg prøvd å finne en veldig bra vinkjeller som en kompis og jeg fant ved en tilfeldighet: Finn Naglergasse (et trangt smug), i den enden som ligger nærmest Kohlmarkt finner du en trapp ned i kjelleren under et rimelig svært kjøpesenter. Der ligger det merkelig nok en skikkelig jovial vinkjeller med et voldsomt utvalg, samt bra mat som skinke, ost, pølser, oliven osv. Betjeningen er over snittet hyggelig, og det er lett å bli sittende et par timer for mye;)

Ellers, få med deg/dere en Sachertorte på en ekte Wiensk kafe, det er et must (klisje? ja, men likevel). Kan også anbefale Cafe Hawelka og Cafe Central. Der er man ikke alene, men det er veldig Wiensk og veldig å anbefale!

God tur!
 
  • Liker
Reaksjoner: arvidrattlaas