Verdt sin vekt i gull -

Medlem
18. okt. 2016
Innlegg
3
Sted
Oslo
leser en del her at verdien på en eldre gullklokke somregel er verdt sin vekt i gull. Så til slike som meg som har null peiling på gullvekt. Hva er da egentlig vekten av gull i en Certina 5809-170, laget noe før 74?

For nettopp dette var det umulig for meg og finne informasjon om på nettet, jeg finner noen annonser med samme kasse, men umulig og finne ut vekta av denne.

er det gullsmed eller en urmaker jeg isåfall kan gå til for svar ☺️
 
Jeg har jeg tolket det din hen at en gammel jubeleumsklokke, annet enn affeksjonsverdi (som for min del er lik null dessverre), har en verdi tilsvarende mengden gull. Om mulig en del mer ved god kvalitet etc. Men ta det med ro, dette var ingen påstand, kun en antagelse på bakgrunn av diverse poster jeg har lest litt på. Og min egen oppfattelse av disse ☺️



https://www.tidssonen.no/forum/threads/den-norske-creditbank-jubileums-klokke.42955/#post-581317





https://www.tidssonen.no/forum/threads/certina-blue-ribbon.27562/#post-402925





https://www.tidssonen.no/forum/threads/certina-dameur.21025/#post-316721





https://www.tidssonen.no/forum/threads/arvet-klokker-verdi.19204/#post-289680





https://www.tidssonen.no/forum/threads/certina-automatic-blue-ribbon.10681/#post-137035
 
  • Liker
Reaksjoner: emptybrainjacks
Dette er vel strengt tatt bare en uttrykksmåte, ikke en fasit på klokkens omsetningsverdi. "Den klokka er dessverre ikke verdt noe, kun gullet i den har verdi." Den faktiske verdien på klokka er det noen gidder å betale for den.

Legg den ut på auksjon her på TS og se om noen napper!
 
  • Liker
Reaksjoner: reldor
Tipper du kan trekke fra ca. 20 gr. For verk/plexi på vekten av kasse.. Ellers gullvekt som utgangspunkt + evt. premium i hva noen er villig til å betale. Her kommer modell og tilstand inn i bildet. Bruks- og/eller samlerverdi
 
  • Liker
Reaksjoner: Mr Davis