Tips til Vintage Rolex/Omega

Medlem
31. okt. 2014
Innlegg
69
Hei jeg er på jakt etter en klokke og etter å ha lest litt rundt på forumet måtte jeg lage en bruker og spørre litt.

Jeg er veldig skeptisk til bruktmarkedet og særlig da i denne prisklassen. skulle helst ha brukt en forhandler, men de tilbyr nesten bare nye modeller. Er på utkikk etter litt klassisk, men en skikkelig klokke. Stilen som i denne linken, dog jeg er redd den er fake. Brunt eller sort krokodilleskinn, enkel stil. Ser for meg å bruke 5-15k. Forslag mottas med takk.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=52920006&searchclickthrough=true

Eksempler på stil
Feks
http://www.poshtime.com/watches/3024.164b.jpg
http://i1238.photobucket.com/albums/ff498/oddnak/Klokker/Seamaster_cal552_1.jpg
 
I denne prisklassen føler jeg du får mye mer igjen for pengene ved å kjøpe en Omega enn en Rolex, ligger ganske mange tråder på forumet om gamle dressklokker som du kan lese deg opp på.

For 15k får du en meget fin Omega i gull.

Lykke til
 
Takk for svar Mathfjeld, sitter å ser gjennom nå :) Ble keen på Omega Seamaster Terra Blue Dial
 
Kjøp av en good guy her på sonen i kjøp og salg tråden så er du tryg ifht fake/svindel. Ha tålmodighet, så dukker set opp noe spennede. Både Rolex og Omega i bruktsegmentet er gode og trygge plasseringer, så lenge du velger attraktive modeller. Lykke til!

Dersom du har lyst på en Aqua terra er denne veldig flott på lenke og dessuten pen nok på skinnreim til det mere formelle. Kjøp deg et godt barettverktøybog du har en av de mest anvendelige klokkene:)
 
Hei, og velkommen.

Første regel er å vite serienummer, verk og modellnummer/referanse når du ser noe du liker. Så må du gjøre litt research for å sjekke at den faktisk er original, dvs det ikke er skiftet visere, skive eller verk osv. på klokka. Dette er mye vanligere enn direkte fakes (selv om det forekommer). Slike frankenklokker er lite verdt, og man kan fort ende opp med å betale alt for mye for en slik en, rett og slett fordi man ikke vet hva man skal se etter. Research kan du gjøre ved å google, eventuelt spørre her på vintage-delen av forumet. Det er flere av oss som vet litt om både vintage Rolex og vintage Omega.

Forhandlere finnes, men selv eksperter kan gå feil i vintage-verdenen. De er ikke svindlere av den grunn. Så siste kvalitetsinstans er deg selv.

Som du skjønner kreves det litt mer arbeid (og tålmodighet) å kjøpe vintage.

Lykke til!
 
Takk for tips Timekeeper. Skal holde øye med forumet fremover.

Imponert over responsen på forumet
 
Takk for tips SpaceCowboy, mulig jeg ser på litt nyere klokker til jeg blir mer tørr bak ørene.