Selges Sjelden sjanse - Heuer 1550SG "Luftforsvaret" Chronograph - selges!

Medlem
11. okt. 2009
Innlegg
311
Sted
Oslo
Et sjeldent syn i det norske marked - og et stykke norsk klokkehistorie luftes for salg:

Heuer 1550SG "Luftforsvaret" Chronograph.

Heuer "Luftforsvaret" er et myteomspunnet ur, og er i den senere tid blitt mer dokumentert og har økt i attraktivitet og anseelse i det norske marked, til tross for at flere - dessverre - har forsvunnet til utlandet der markedet for vintage Heuer er ekstremt attraktivt. Jeg håper imidlertid - og tror - at denne klokken kan forbli i Norge - og erverves av en klokkesamler/entusiast som forstår betydningen av dette uret.

Heuer 1550 SG ble anskaffet av Luftforsvaret som en «tool watch» slik at piloter blant annet kunne bruke dem til tidtaking når de navigerte i luften. Uret måler 42 mm i diameter, 13 mm i tykkelse og var meget stort for sin tid. Det har store arabiske tall på skiven, og både tallene og viserne har lume som gjorde det mulig for pilotene å lese av tiden under nattflyvning. Kronen og knappene på uret har store dimensjoner, noe som gjorde det mulig å trekke opp eller benytte knappene selv med pilothansker.

Det er identifisert 52 kjente eksemplarer, og basert på samtaler med tidligere piloter er det estimert at det at det ble utlevert ca. 200 ur totalt sett. Flertallet av klokkene som ble utlevert ble tilbakelevert til Luftforsvaret ved endt tjeneste og dessverre destruert ved utfasing.

Dette spesifikke uret var også med i den omfattende artikkelen som er skrevet her på Tidssonen - og senere på internasjonale Fratello - som tar et dypdykk denne unike klokken og historien knyttet til Heuer "Luftforsvaret". Les gjerne mer her: https://www.tidssonen.no/den-definitive-guiden-til-heuer-1550-sg-luftforsvaret/ og https://www.fratellowatches.com/the...history-of-a-fascinating-military-model/#gref

Denne spesifikke klokken som her selges - med referansenummer 367240/78 - ble utlevert i 1978 og har samme serienummer på baklokk som mellom rem-festene på urkassen. Dette er nokså sjelden ettersom baklokkene fort ble blandet ved service.

Videre har uret gått gjennom full overhaling med rens og pleie hos Ur-Tjenesten ved Simen Solvold som anses som den beste for denne jobben. Kostnaden for dette var 7.500,-.

Klokken leveres videre med en liten dokumentasjonspakke på historikken rundt uret, opprinnelig manual samt noen remmer og lenke. Presiserer igjen at jeg ønsker en "riktig" eier for dette uret - som forstår hva nettopp dette er. Flere bilder kan sendes på PM.

Uret befinner seg ikke på selgers adresse, så visning må planlegges. Kan også sendes over hele landet etter nærmere avtale.

Prisantydning: 150k.

Takk for titten - og hvis du ikke skulle kjøpe dette uret, men fikk lest historien om Heuer "Luftforsvaret" - hadde glede av dette :)

SG28.jpg