Klokkelandslaget – vår podcast om klokker!

Hvis man skal filosofere litt over de siste kommentarene over her, så er en farbar vei at journalisten trigger intervjuobjektene og sidekick til å snakk mer ved å stille åpne spørsmål.

Åpne som "Fortell litt mer om...", " Kan du si mer om...", "Når du sier X, hva mener du da...", " Når du hører X sier...hva tenker du Jon Henrik om dette?", osv.

Dette vil få samtalen(e) til å flyte enda bedre.

Innen etterforskning/gransking så er teknikken man benytter overfor intervjuobjektet såkalt Funneling Technique. Dette er en teknikk som også virker for en journalist.

Tips til slutt: Hvis man går tom for ideer knyttet til å følge opp et gitt spørsmål overfor intervjuobjekt, så bare gjenta det siste ordet intervjuobjektet sa - og ti stille i 5 sekunder - og intervjuobjektet vil fortsette å prate og utdype det han/hun sa nylig.

Av og til kan gode og effektive intervjuteknikker for en journalist være å speile metoder benyttet innen etterretning.
 
Her var det brått mange konstruktive innspill :)

Noen ting dere toucher har allerede vært notert som forbedringsområde, andre noterer vi nå. Noen få kan vi ikke (eller vil ikke) få gjort noe med ;)

Bare for å få det ut av verden: Det er ikke aktuelt å gå tilbake til en ren TS-pod, og jeg er superfornøyd med å kunne gjøre dette prosjektet sammen med Finansavisen og Nicolai.

Hver eneste episode, tema og gjest blir diskutert og utvalgt av Nicolai og meg. Det er ikke noe press eller overkjøring hverken fra den ene eller andre parten når det gjelder dette. Felles er målet vårt å lage en pod som favner nokså bredt om klokkeinteressen i Norge.

Ikke "bredt" på den måten at vi dummer det så ned for at alle skal skjønne alt hele tiden – men bredt på den måten at vi kan hoppe fra en episoder dedikert til nybegynnerfeil og bruktklokkekjøp, til prat med samlere som Roger Sveian og Lange-CEO. Husk også at dette er en pod som i utgangspunktet er tiltenkt +/- 50 episoder i året, så er det klart at ikke absolutt alle episoder vil være super-interessante for absolutt alle.

Podden er for øvrig ikke klippet, men går vanligvis fra start til stopp.
 
Ny episode! Denne gangen med Morten Paulsen aka @pylsogram :)
 
Hadde vært fint å få bilder av klokkene i shownotes slik at vi som hører på mens vi går, sykler, kjører bil eller gjør husarbeid kan se hvilke klokker det er snakk om.
 
  • Liker
Reaksjoner: Nicolai
Tirsdag, og ny episode igjen! Denne gangen velger vi sommerklokken 2022 :cool: