Importere hvitevarer fra Tyskland

Medlem
2. nov. 2012
Innlegg
132
Sted
Oslo
Noen som har erfaring med dette, evt. har noen nettsider å anbefale?

Skal pusse opp kjøkken og så ser jeg at det er store penger (les ~50%) å spare på å importere fra Tyskland.

Har skjønt at det er noen aktører som trekker fra tysk MVA når de sender til utlandet, mens med andre aktører så må dette søkes om i ettertid. Førstnevnte er å foretrekke.

I all hovesak Miele som er interessant.
 
Ingen erfaring med hvitevareimport, men generelt når det gjelder produkter som skal kobles til husets rørsystem bør man undersøke grundig om de er godkjent for det norske markedet. Det finnes endel løsninger som er godkjent i EU, men ikke oppfyller de norske TEK-kravene, og det er mange produkter som nok kunne blitt godkjent, men hvor importøren velger ikke å gjøre det for å hindre parallellimport. Å montere ikke-godkjente produkter i huset kan få betydning for eventuelle forsikringsoppgjør, og kan føre til mangelskrav fra eventuelle senere eiere av boligen.

Når det er sagt er det neppe noen stor risiko å kjøpe vanlige hvitevarer. Alle forretninger som har et system for å selge til eksport kan tilby salg uten mva.
 
Takk for innspillene Hopalong, jeg skal ta det til etteretning.

Planen var i utgangspunktet å kjøpe varer som også tilbys på det norske markedet, fortrinnsvis induksjonstopp samt innebygd ovn.