Hjelp til kjøp diver max 40mm

Medlem
2. sep. 2012
Innlegg
47
Hei
Er aktiv leser innpå her og finner mykje god info. Mindre aktiv skriftlig, men eg tenker at ekspertisen her kan hjelpe meg i mitt søk på den perfekte allrounder.
Det eg ser etter er ein sportsmodell/diver på max 40mm.
Den må tåle å få striper/skrammer uten å skjemmes av det.
Lav høgde/"flyte" fint på handa.
Eg har i mange år brukt hydroconquest 41 som eg har vore meget fornøyd med, men etter år med mangelfull trening skjedde det nåke med komforten på armen. Tynne armledd med lite "demping" og skarp/tung kasse vart ukomfortabelt. Derfor har eg funnet ut at 39-40mm er perfekt, men det meste er 41mm og opp.
Har i dag ein Tag heuer formula 1 som er behagelig på, men den selger ikkje opp som den ultimate klokka.
Tanker eg har gjort meg er at den nye hydroconquest ceramic hadde vore perfekt i 39mm. Det samme med seamaster.
Tudor har eg berre prøvt i butikk og har aldri falt i smak, men no har eg fått augene opp for bb58. Men usikker på om eg liker vintage looken.
Submariner er sikkert den perfekte klokka, men den ligger langt over budsjettet.
Pris? Fra hydroconquest til bb58 ~
Ny eller brukt er ikkje viktig, men nyast mulig er ønskelig.


Kan ekspertisen her inne hjelpe meg videre i prosessen?
 
Kan jo slenge ut Omega SM300, hadde en en gang i tiden. Syns den var slankere enn en del andre dykkere, lå fint på mitt håndledd. Husker ikke om den kanskje var 41mm, men absolutt verdt å ha på hånden. Oris har jo også noen alternativer.
 
  • Liker
Reaksjoner: fredskijj
Hei @PhSeiko

Foruten Oris Heritage 65 i 40mm og Aquis i39.5mm, så anbefaler jeg Zodiac Super Sea Wolf, Compressor og Skin begge i 40mm. Franske Yema har sine dykkere - Superman og Navygraf i 39mm.

Forøvrig er ikke alltid diameteren ensbetydende med å "bære stort". Lengden har og mye å si. Her finner du litt mer info:
https://theslenderwrist.com/watch-size-guide/
Mange dykkere har oppgitt mål på bezel og ikke kasse. Teks Squale 1521 står med 42mm men urkassen er kun 40.4mm. I tillegg er lengden 48mm. Jeg har en 1521 i min samling og denne bærer mye mindre enn målene tilsier.

Så parolen er nok å prøve før du kjøper.
 
Her: https://www.tidssonen.no/forum/threads/oris-hodinkee.59900/

Hadde jeg hatt pluss på klokkekontoen ville jeg kjøpt denne ASAP. Litt sær greie, så bør prutes litt. Vintage preg, men syns den er sjeldent vellykket! Ps: sjarmerende opptrekk.

Pelagos kan også nevnes, litt størrelse, men lett materiale (titanium). Fin pris brukt. En meget vellykket videreføring av de gamle Tudor subene: https://www.tudorwatch.com/watches/pelagos/m25600tb-0001

Sinn kan også være verdt å kikke på. Kvalitet, anerkjent, kule og bredt utvalg til ok pris.