Solgt Glashütte Original Senator Navigator Panorama Date

Jon Henrik

Ansvarlig redaktør
Medlem
12. okt. 2007
Innlegg
6.111
Sted
Fredrikstad
Glashütte Original Senator Navigator Panorama Date selges.

Detaljer:
- Ref. 100-03-07-05-04
- Stålkasse, 44 mm diameter / 13,9 mm tykkelse, 5 ATM.
- GO kaliber 100-03 (in-house), selvopptrekkende, 55 timer gangreserve.
- Brun GO kalveskinnsrem med original spenne.
- Opprinnelig kjøpt i 2009 hos norsk AD.
- Dokumentert service i 2017.
- Full pakke med boks og papirer.

Beskrivelse:
En herlig pilotklokke fra Glashütte Original, hvor inspirasjonskilden har vært klassiske «B-Uhr» fra omkring WWII. Det er en del av klokkehistorien Glashütte Original må kunne sies å være berettiget til å ta del i, ettersom merket har en direkte linje til det opprinnelige A. Lange & Söhne (som var en av de originale produsentene av B-Uhr).

Navigator Panorama Date har likevel masse personlighet og særpreg. Det doble datovinduet uten overlappende tall, er av en Glashütte Originals signaturer. Blånerte visere på matt svart urskive er herlig militært – en kul kontrast mot det som tikker på innsiden av kassen.

Kassen har glass i baklokket, som gir fritt innsyn til et herlig egenprodusert kaliber 100-03, som er en ren fryd for øyet. Her er vi på et nivå som er sjeldent høyt for denne prisklassen. Urverket har også en morsom funksjon: Ved å trykke på knappen kl. 8, nullstilles sekundviseren tilbake til kl. 12. En herlig detalj for justering av klokken, enkel tidtaking – eller ganske enkelt som leketøy.

44 mm diameter er nok til å gi en synlig tilstedeværelse på håndleddet, slik klassiske pilotklokker skal ha (originalene var enorme). Den er likevel langt fra noen «Big Pilot», og sitter svært komfortabelt på undertegnedes gjennomsnittlige håndledd. Klokken oppleves som forholdsvis slank, og den er diskré nok til at jeg flere ganger har brukt den til dressen.

Et bittelite merke er synlig i bezel mellom kl. 8 og kl. 9. Ellers fremstår klokken som svært pent brukt, helt for riper eller hakk. Et nydelig og velholdt eksemplar, av en flott klokke som er en soleklar moderne klassiker i min bok.

Pris: 45.000 kroner (ingen bytter)

Ta kontakt på PM eller epost jhh@tidssonen.no

Lume (fra min Instagram):

155315


Dagsferske:

go-navigator-2.JPG


go-navigator-1.JPG


go-navigator-3.JPG


go-navigator-4.JPG


go-navigator-5.JPG


go-navigator-6.JPG


go-navigator-7.JPG
 
Redigert:
Flere bytteforslag, men ønsker i første omgang rent salg. Prisen skal være fair, men lytter til alle bud.