Official Timekeeper
Visit Casio

Fjellturer/jakt/fiske/turutstyr-tråden

Medlem
11. juli 2010
Innlegg
1.477
Sted
Oslo
Det er jo flere her som liker å traske rundt i vår nydelige natur, gjerne med børse på skulderen. Tenkte å opprette en tråd der vi kan utveksle turtips, bilder, utstyrstips osv.

Kan starte med å høre om det er noen her som har gått Aurlandsdalen. Ser jo ekstremt nydelig ut, og jeg tenkte å ta turen til sommeren. Hva er beste rute? Bil til Finse og til fots derfra, for så å ta tog/buss til Finse igjen?

Ellers har jeg et par bilder fra en tur jeg hadde for noen år siden. Kjørte til Skinnarbu, tok båten innover Møsvatn til Mogen, en flott DNT-hytte med hyggelig vertskap, der det vanket ertesuppe og flatbrød før jeg satte kursen oppover bakkene til den østlige delen av Hardangervidda. Trasket rundt uten noen bestemt rute i tre dager, før jeg endte opp tilbake på Mogen igjen. Nydelig turterreng! Det er jo deilig å gå over tregrensen, da kan man stort sett bare stikke ut en kurs og gå rett på.

Utsikten fra teltet første kvelden

Bikkja måtte selvfølgelig uti nesten alle de små vannene vi gikk forbi :)Her campet vi andre kvelden..finn teltet på bildet her ;)Ikke helt feil dette her :)

Så litt prat om utstyr. Jeg bruker en Bergans Viking II-sekk på 110 liter. Vi har en hytte som ligger en liten times gange fra parkeringen, og da er det greit med en sekk som tåler litt tunge løft. Vikingen er ikke en pakkrammesekk, men har karbonspiler og en ganske kraftig konstruksjon som gjør den veldig robust. Den veier rundt 4kg tom, men vekten har aldri brydd meg noe særlig. Fordelen med en såpass stor sekk er at man får absolutt alt oppi, så man slipper å gå med ting dinglende utenpå. Det eneste jeg har på utsiden er liggeunderlaget. Sidelommene kan demonteres hvis man ikke har bruk for dem, på kortere turer osv, og den kan komprimeres ganske bra når den ikke er full.

Her er sekken på samme tur som bildene er fra. Den veier ca 18kg her, med telt, sovepose, liggeunderlag, primus, en halvliter drivstoff, tre liter vann og klær og Drytech-mat for tre dager. Kan varmt anbefale Bergans sine sekker, og norske/skandinaviske utstyrsprodusenter generelt, det er en grunn til at produktene er så gode, og det er at de er utviklet ved 60 grader nord for bruk her oppe :)Teltet mitt er fra Mountain HardWear og heter Lightpath 3. Det er et såkalt 3-mannstelt, men jeg syns det funker best med to personer pluss bikkje, og det er såpass lite og lett at det er fint å ha med på tur alene også. Bikkja ligger for anledningen modell ;) Han er 12 år gammel på bildet her. Ble 14 nå i januar, og er ganske så sprek enda!Lager mat på Primus Omnifuel. Den brenner alt. Parafin, butan, bensin, diesel, sprit. Ikke så mye annet å si om den enn LØP OG KJØP. Beste på markedet. Her er den med vindskjerm og underlag som reflekterer varmen visstnok. Bruker ikke underlaget så mye, men bruker vindskjermen når jeg camper i litt vindutsatte områder.Ellers bruker jeg "Odin" jakke og bukse fra Helly Hansen. Beste skalljakken jeg har hatt noensinne, og det er synd og skam at Helly Hansen har endret den til det ugjenkjennelige med Odin Mk2. De har fjernet de beste trekkene ved jakken og introdusert flere som i mine øyne har gjort den dårligere.
Soveposen er en Helsport Alta, som funker greit ned til noen grader under null. Skal visstnok være grei i -10, men har aldri prøvd den helt der nede. Kaldeste jeg har vært borti med den er vel -3ish.

Støvler, der går det i Scarpa for lett terreng, og Viking Hunter GTX når terrenget blir tøffere. Som sagt, jeg er en fan av norske og skandinaviske produkter :)
 
Medlem
28. mai 2011
Innlegg
1.475
Sted
Austlandet
Bra tiltak semmern. En lignende tråd har jeg tenkt på lenge :)

Her skal jeg komme sterk tilbake. Av den enkle grunn at friluftsliv er #1 hobbyen min. Klokker kommer dessverre et hakk under.

Mer kommer....
 
Medlem
11. juli 2010
Innlegg
1.477
Sted
Oslo
Bra saker! :)

En annen ting som alltid er med på tur er samekniven fra Knivsmed Strømeng i Karasjok. Jeg har 8"-modellen med fingervern. Den brukes til alt fra å åpne bokser, hogge ved, til å smøre brødskiver.Denne lille rakkeren ligger også i sekken, sammen med en liten pose tørr bark, "skjegg" fra trær jeg går forbi, osv. Brukes til å starte bål. Den kan brukes selv om den er våt, veier lite, og eliminerer behovet for fyrstikker.

 
Medlem
3. des. 2010
Innlegg
1.324
Sted
Horten
Hadde vært fantastisk om vi hadde klart å holde denne tråden klokkefri....

Etter to sesonger med et Helsport Ringstind Light telt, gikk jeg til innkjøp av et Hilleberg Unna. Dette er et solotelt. Kuppenform. Mer stabilt når det blåser og regner. Lettere og mindre mikk enn Helsport teltet å sette opp. Og dobbelt så dyrt. Mer solide løsninger.
Helsport teltet er fint det, men når det regner har ytterduken en tendens til synke nedover og klebre seg til innerduken. Da starter moroa...


Når det gjelder liggeunderlag, bruker jeg et Exped Downmat 7 dlx. Noe dyrt, men dette gir virkelig god søvn. Våkner alltid uthvilt med dette. Virker som om det er vanskelig å pungtere. Veier i overkant av en kilo, men finnes nå i en lettvektsutgave også. 1000-1500,-


 
Medlem
3. des. 2010
Innlegg
1.324
Sted
Horten
Mer aktivitet i stil-trådene enn her...

Har hatt to skogsturer hittil i år. Første turen gikk fra 8-10 mai. Startet på Skar i Maridalen og gikk opp til Kikut. Overnattet på Kutangen. Andre dagen gikk jeg bort til Fyllingen, over Appelsinhagene, Blankvannsbråten, Lørenseter og videre til Store Åklungen. Delvis sol, delvis regn. Tredje dagen gikk med på kryss og tvers over Høgåsen og tilbake til bilen. Fin tur.


6-7 juni ble det en ny liten tur. Parkerte innerst i Sørkedalen og gikk opp til Midtre Lysedammen og derfra oppover mot demningen Mellom Nordre og Søndre Heggelivann hvor jeg slo opp teltet. Dagen etter gikk jeg opp til Kustein. Det er en bratt sti, men utsikten på toppen er vel verdt slitet. Muligens et av Oslomarkas flotteste utkikkspunkt. Man ser både Norefjell og Gaustadtopen herfra. Derfra nedover til Sørkedalen igjen.

Nye sko for anledningen. Ny sekk også; En Arcteryx Axios 50 liter på 1,6 kilo. Totalt veide kanskje sekken 12-13 kilo. Lett sekk er fint.


Det lokale dyrelivet var tilstede.


Fisket litt med Midtre Lysedam. Mye vaking, marken min ville fisken ikke ha.


Kveld ved Nordre Heggelivann.


Frokost på demningen. Havregrøt med bacon. Alt blir bedre med bacon....


På vei oppover mot Kustein. Fin utsikt mot Heggeli.


Utsikt fra toppen.


Denne L-en er et gammelt grensemerke. L står for Morten Leuch som eide Bogstadsgodset på midten av 1700-tallet. Mer info: http://snl.no/.nbl_biografi/Morten_d.y._Leuch/utdypning


Kanskje det kommer multer på toppen til høsten?


Mye blommor ved Lyse Gård.


Takk for turen.
 
Medlem
31. juli 2011
Innlegg
3.023
Sted
Sandnes
Bra saker! :)

En annen ting som alltid er med på tur er samekniven fra Knivsmed Strømeng i Karasjok. Jeg har 8"-modellen med fingervern. Den brukes til alt fra å åpne bokser, hogge ved, til å smøre brødskiver.

Samme her bare militær modell av den(annet slire). Beste kniv jeg har hatt og jeg samlet tidligere. Disse ble i utgangspunket laget til militæret. Stålet er mykere enn i de tradisjonelle knivene til Strømeng. Dette for å tåle hard bruk under ekstrem kulde bedre. De er dermed også lettere å slipe. Denne modellen slo en hel haug med store internasjonale produsenter i konkurransen om å få Natonr for endel år tilbake. Fantastisk produkt. Jeg var heldig og fikk Strømeng sjøl til å gravere inn navnet mitt på den.
 
Medlem
9. jan. 2010
Innlegg
653
Flott at du deler turen med oss. Jeg får veldig lyst til å komme meg ut i skauen!
 
Medlem
25. nov. 2008
Innlegg
2.850
Takk som deler Christian!

Noen som har tips til gode fjellstøvler? Skal prøve å få tatt jegerprøven ila august og blir nok noen turer i fjellet i høst. Har hittil brukt M77 men synes ikke sålen er så veldig god..
 
Medlem
3. des. 2010
Innlegg
1.324
Sted
Horten
Takk som deler Christian!

Noen som har tips til gode fjellstøvler? Skal prøve å få tatt jegerprøven ila august og blir nok noen turer i fjellet i høst. Har hittil brukt M77 men synes ikke sålen er så veldig god..
Fjell eller jaktstøvler?

Jeg har noen Lundhags Synchro High som jeg bruker på våren og høsten, eller når det regner, eller jeg vet jeg skal gå i myrområder. Gode støvler. Disse kan kalles et skallplagg da de ikke har isolasjon, innerstøvel eller demping. Slik som M77, bare langt mer påkostet og holdbar. Finnes i en lavere modell også.

Uansett må du ha støvler som passer din fot.
 

BRIO1368

Støttemedlem
Medlem
8. jan. 2008
Innlegg
2.642
Sted
Oslo / / Bergen
Det er jo flere her som liker å traske rundt i vår nydelige natur, gjerne med børse på skulderen. Tenkte å opprette en tråd der vi kan utveksle turtips, bilder, utstyrstips osv.

Kan starte med å høre om det er noen her som har gått Aurlandsdalen. Ser jo ekstremt nydelig ut, og jeg tenkte å ta turen til sommeren. Hva er beste rute? Bil til Finse og til fots derfra, for så å ta tog/buss til Finse igjen?
Dette kan bli en fin tråd!

Jeg er mye i Aurlandsdalen, da familien har hus nede på Aurlandsvangen.
En tur som kan anbefales er den fra Geiteryggshytten og nedover mot Østerbø fjelltur og deretter ned mot Aurland. Med den oppakningen du beskriver, pluss fiskestang, vil jeg anbefale tre overnattinger.

Send meg gjerne en PM vedr. Aurland.
 

Fulgur

Støttemedlem
Medlem
4. sep. 2011
Innlegg
2.157
Sted
Oslo
Hm. Er det frekt å bruke denne tråden til få litt tips fra dere vise TSere?
Jeg skal begynne å jakte til høsten, og skal jakte både elg og kanskje litt småvilt/fugl. Noen som har innspill til bekledning? Jeg har sett på Norrøna Finnskogen, som jeg syns ser fin ut. Noen andre preferanser blant dere på sonen?
 

Hopalong

Støttemedlem
Medlem
16. juni 2009
Innlegg
2.924
Sted
Cockaigne
Takk som deler Christian!

Noen som har tips til gode fjellstøvler? Skal prøve å få tatt jegerprøven ila august og blir nok noen turer i fjellet i høst. Har hittil brukt M77 men synes ikke sålen er så veldig god..Om jaktstøvler finnes sikkert like mange meninger som brukere. Jeg har mest erfaring med disse:

M77: Jeg har slitt ut noen par av disse, men det begynner å bli en stund siden. De er lette, solide og rimelige, tørker fort og forholdsvis greie å impregnere. Ulempen er en såle som blir noe glatt på fjell, og i vått terreng blir man våt på føttene på et tidligere tidspunkt enn med de fleste andre støvler.

Lundhags Scout: Den enkleste, klassiske Lundhagsskoen. Forholdsvis lik M77, men med cellegummi nederst som holder vann ute og tåler skraper. Til gjengjeld er komforten noe dårligere, og de er kalde - ikke egnet til vinterbruk eller posteringsjakt. Husk å kjøpe et nummer for stort, ettersom gummien krymper med bruk.

Chevalier: Min første - og siste - membranstøvel. Jeg har venner som er godt fornøyde med disse støvlene, men mine må ha vært mandagseksemplarer produsert av en arbeidsukefjortis. Dårlig lærkvalitet, hemper som røk, membran som holdt tett halvannen sesong og lite støtte for foten. Etter en dag i kaldt myrvann mistet læret formen helt og de forble slafsete som tøfler resten av sin miserable brukstid. Dessuten, upåvirket av mine omfattende smøringsforsøk, knirket de som et par viagrapensjonister i en jernseng. Man føler ikke mye slektskap med Hjortefot når viltet blir skremt av støvlene.

Varg Isogaisa: Svært solid støvel uten membran. Enorm lærkvalitet, få sømmer og høy gummirand gjør at de er relativt vanntette. Svært god støtte for foten, og et godt valg om man skal bære tungt. De er tunge og stive som en slalomsko i begynnelsen, men blir mykere etterhvert. Jeg brukte disse mye i tre sesonger, og det eneste problemet jeg opplevde var at gummiranden løsnet litt helt fremme. God støvel, men litt for tung, for varm og for tykk for min smak. Idag bruker jeg dem om det er riktig kaldt, eller om jeg skal bære veldig tungt. De passer ikke alle føtter, men skal ha endret lesten noe de siste årene for å bedre tilpasse nordmenns brede labber.

Lundhags Professional: Etter noen år i villfarelse har den fortapte sønn returnert til Lundhags og kommer ikke til å skifte igjen. Professional har enorm kvalitet, passer foten min perfekt og er ikke for tykke. Sålen er den beste jeg har brukt og de gir god støtte. Det er ingen membranstøvel, men impregnerer man læret og spesielt sømmene godt holder de vannet ute lenge. Jeg har gått mange timer i myrterreng uten å bli våt. Når de etterhvert blir våte, tørker de fort. Cellegumien er mer komfortabel enn på de gamle støvlene, men fremdeles i kaldeste laget for postering senhøstes. Etter to og en halv sesong med mye bruk har det ikke vært noen problemer. Den eneste ulempen med dem er prisen - de er grisedyre.

Mange sverger til støvler med membran, og det finnes gode alternativer fra et vell av produsenter. Membran holder deg tørr, men vil ofte oppleves noe klam, spesielt når skoen etterhvert har blitt brukt og porene begynner å tettes. Vær også klar over at membranen før eller senere kommer til å begynne å lekke, og er lærkvaliteten middels vil de da være nærmest umulige å holde tette. Støvler uten membran krever mer stell for å holde deg tørr, og vil ikke bli like tette som membranstøvler, men puster bedre og holder ofte lenge. Når det er sagt har jeg noen par med fjellsko hvor membranen fremdeles er tett etter mange år.

Før du kjøper støvler bør du tenke gjennom hva du skal bruke dem til. Det er ikke sikkert du trenger støvler i det hele tatt - skal du kun gå med lett dagssekk kan det godt hende du klarer deg bedre med et par gode fjellsko. De er lettere, billigere og bedre å gå med. Supplerer du med gode gamasjer kan du gå mye i myr og bekk uten å bli våt. Skal du gå dagsturer i lavlandet uten oppakning vil jeg sterkt anbefale gode gummistøvler. Som nevnt i denne tråden har jeg noen par av disse, og det har etterhvert blitt til at de er disse som brukes mest i løpet av sesongen. I løpet av høsten er jeg stort sett på jakt tre-fire ganger i uken, mest ettermiddagsturer uten sekk i nærområdet, med gummistøvler. Skal jeg imidlertid bære litt, eller gå i fjellet, er lærstøvlene overlegne.
 
Medlem
31. juli 2011
Innlegg
3.023
Sted
Sandnes
Om jaktstøvler finnes sikkert like mange meninger som brukere. Jeg har mest erfaring med disse:

M77: Jeg har slitt ut noen par av disse, men det begynner å bli en stund siden. De er lette, solide og rimelige, tørker fort og forholdsvis greie å impregnere. Ulempen er en såle som blir noe glatt på fjell, og i vått terreng blir man våt på føttene på et tidligere tidspunkt enn med de fleste andre støvler.

Lundhags Scout: Den enkleste, klassiske Lundhagsskoen. Forholdsvis lik M77, men med cellegummi nederst som holder vann ute og tåler skraper. Til gjengjeld er komforten noe dårligere, og de er kalde - ikke egnet til vinterbruk eller posteringsjakt. Husk å kjøpe et nummer for stort, ettersom gummien krymper med bruk.

Chevalier: Min første - og siste - membranstøvel. Jeg har venner som er godt fornøyde med disse støvlene, men mine må ha vært mandagseksemplarer produsert av en arbeidsukefjortis. Dårlig lærkvalitet, hemper som røk, membran som holdt tett halvannen sesong og lite støtte for foten. Etter en dag i kaldt myrvann mistet læret formen helt og de forble slafsete som tøfler resten av sin miserable brukstid. Dessuten, upåvirket av mine omfattende smøringsforsøk, knirket de som et par viagrapensjonister i en jernseng. Man føler ikke mye slektskap med Hjortefot når viltet blir skremt av støvlene.

Varg Isogaisa: Svært solid støvel uten membran. Enorm lærkvalitet, få sømmer og høy gummirand gjør at de er relativt vanntette. Svært god støtte for foten, og et godt valg om man skal bære tungt. De er tunge og stive som en slalomsko i begynnelsen, men blir mykere etterhvert. Jeg brukte disse mye i tre sesonger, og det eneste problemet jeg opplevde var at gummiranden løsnet litt helt fremme. God støvel, men litt for tung, for varm og for tykk for min smak. Idag bruker jeg dem om det er riktig kaldt, eller om jeg skal bære veldig tungt. De passer ikke alle føtter, men skal ha endret lesten noe de siste årene for å bedre tilpasse nordmenns brede labber.

Lundhags Professional: Etter noen år i villfarelse har den fortapte sønn returnert til Lundhags og kommer ikke til å skifte igjen. Professional har enorm kvalitet, passer foten min perfekt og er ikke for tykke. Sålen er den beste jeg har brukt og de gir god støtte. Det er ingen membranstøvel, men impregnerer man læret og spesielt sømmene godt holder de vannet ute lenge. Jeg har gått mange timer i myrterreng uten å bli våt. Når de etterhvert blir våte, tørker de fort. Cellegumien er mer komfortabel enn på de gamle støvlene, men fremdeles i kaldeste laget for postering senhøstes. Etter to og en halv sesong med mye bruk har det ikke vært noen problemer. Den eneste ulempen med dem er prisen - de er grisedyre.

Mange sverger til støvler med membran, og det finnes gode alternativer fra et vell av produsenter. Membran holder deg tørr, men vil ofte oppleves noe klam, spesielt når skoen etterhvert har blitt brukt og porene begynner å tettes. Vær også klar over at membranen før eller senere kommer til å begynne å lekke, og er lærkvaliteten middels vil de da være nærmest umulige å holde tette. Støvler uten membran krever mer stell for å holde deg tørr, og vil ikke bli like tette som membranstøvler, men puster bedre og holder ofte lenge. Når det er sagt har jeg noen par med fjellsko hvor membranen fremdeles er tett etter mange år.

Før du kjøper støvler bør du tenke gjennom hva du skal bruke dem til. Det er ikke sikkert du trenger støvler i det hele tatt - skal du kun gå med lett dagssekk kan det godt hende du klarer deg bedre med et par gode fjellsko. De er lettere, billigere og bedre å gå med. Supplerer du med gode gamasjer kan du gå mye i myr og bekk uten å bli våt. Skal du gå dagsturer i lavlandet uten oppakning vil jeg sterkt anbefale gode gummistøvler. Som nevnt i denne tråden har jeg noen par av disse, og det har etterhvert blitt til at de er disse som brukes mest i løpet av sesongen. I løpet av høsten er jeg stort sett på jakt tre-fire ganger i uken, mest ettermiddagsturer uten sekk i nærområdet, med gummistøvler. Skal jeg imidlertid bære litt, eller gå i fjellet, er lærstøvlene overlegne.
Sant så sant. Bruk må vurderes før kjøp. Ellers lager Lundags veldig mye bra. Jeg har vært innom det meste og faller veldig ofte tilbake til M77 selv. Det enkle er oftedet beste. Veldig mange kjøper for tunge sko/støvler når de egentlig ikke har behov for noe annet enn etpar joggesko de tåler å skitne til.
 
Medlem
25. nov. 2008
Innlegg
2.850
Takk for fantastiske tips Hopalong. Det er dette jeg digger med TS! Når det kommer til bruk blir det mest sansynligvis dagsturer og noen overnattingsturer. Hadde egentlig sett for meg ett par fjellstøvler og ikke jaktstøvler. Får ta meg en tur til div. foretninger i Oslo og prøve forskjellige modeller på foten :)
 
Medlem
28. mai 2011
Innlegg
1.475
Sted
Austlandet
Jeg stiller meg bak Hopalongs innlegg. Må bare legge til at Alfa produserer noen herlige sko til jakt, fjell og fritid.

Bever Pro er en membransko, men den beste jeg har hatt på foten min. Da med tanke på å bære tunge bør.

Ellers syns jeg Viking har kommet med flere interessante modeller.
 
Medlem
8. april 2008
Innlegg
1.464
Sted
Kirkenes
Bever Pro er en membransko, men den beste jeg har hatt på foten min. Da med tanke på å bære tunge bør.
På mine Donaldføtter var Bever Pro en fantastisk sko. Totalt gnagsårfrie selv om de ble tatt rett på langtur. Dessverre mistet de formen ganske fort, sålen løsna etter et halvt år og membranen gikk omtrent samtidig. Samme med par nummer to (det ble ikke flere).

Har man råd til et par par i året er altså Alfaskoene perfekte, hvis ikke ville jeg satset på en solid lærsko uten membran.
 

Hopalong

Støttemedlem
Medlem
16. juni 2009
Innlegg
2.924
Sted
Cockaigne
Hm. Er det frekt å bruke denne tråden til få litt tips fra dere vise TSere?
Jeg skal begynne å jakte til høsten, og skal jakte både elg og kanskje litt småvilt/fugl. Noen som har innspill til bekledning? Jeg har sett på Norrøna Finnskogen, som jeg syns ser fin ut. Noen andre preferanser blant dere på sonen?
Norrøna Finnskogen er en god allrounddress i sedvanlig Norrøna-kvalitet. Jeg har ikke hatt en slik, men en tilsvarende dress fra en annen produsent. Personlig synes jeg slike dresser med myk overflate og mye for fort blir for varme, og i regn blir de tunge og sjaskete. Jeg foretrekker tynne skallplagg, og regulerer med mellomplagg. De bråker mer enn Finnskogen-typer, men med mindre man driver smygjakt på hjort er det ikke noe problem.

Jeg har brukt en Norrøna Recon-dress i fire sesonger. Den er svært slitesterk og har endel gode løsninger. En høst holdt den meg tørr fire regnfulle jaktdager etterhverandre, noe som er bedre enn andre dresser jeg har hatt. Buksen er (som alle Norrøna-bukser) litt kort i bena for meg, men siden jeg alltid bruker jaktstøvler til den er det ikke noe problem. Passformen, med smalnende ben, passer nok ikke for en med store leggmuskler. Mine pipestilker har god plass. Luftemulighetene er gode.

Jakken er romslig, lang og solid, med lufting under armene og gode lukkinger både rundt hette og ermer. Den strammer ikke, og er dermed god å skyte med. Jeg oppdager nye lommer hver gang jeg er på tur, men frontlommene er dessverre lite praktiske. De består av løsthengende netting, og tunge ting som patroner e.l. gjør at lommeinnholdet blir hengende litt nedenfor jakken. Dum løsning. Radioløsningen kan jeg ikke svare på - som linksskytter er radiolomme på venstre bryst uansett ubrukelig.

Recondressen er kanskje den beste rypejaktdressen jeg har hatt. Den er litt mørk i fargen, og vil kanskje stikke seg ut litt for en kamuflasjeavhengig reinsjeger. I skogen og i lavlandet bruker jeg den når det er kaldt eller mye regn, men på tørre dager liker jeg lettere klær. Jeg kan absolutt anbefale dressen for den som trenger en slitesterk og tøff dress. Prisen er imidlertid for høy. Jeg fikk min til innkjøpspris gjennom en kamerat, og tviler på at jeg hadde betalt full pris for settet. Det oppleves ikke så mye bedre enn Norrønas andre XCR-dresser. Min neste jaktdress blir nok en skalldress med kortere jakke, Härkila Kebne eller tilsvarende.

De aller fleste jaktdagene bruker jeg ikke jaktdress, da Gore-tex fort blir klamt. På milde dager har jeg tettvevde bomullsbukser fra Fjallraven eller tilsvarende, er det kaldere bruker jeg bukser eller nikkers i moleskin. På overkroppen ulltrøye, eventuelt tynn eller tykk vindtett fleece og jaktvest fordi det er praktisk.På andejakt eller annen stillestående jakt tattersallmønstret skjorte, oilskinjakke og tweednikkers fordi jeg er en jålebukk.

 
Medlem
10. feb. 2012
Innlegg
320
Løper ikke på lange fjellturer heletiden, men blir da ett par ganger i året og der har mine Alfa bever som jeg fikk i forsvaret funket veldig bra. De holder like fint enda på vann og varme, selv med rifter etter priggtråd og andre ting. Har hatt de nå i 6 år og er det grisekaldt på vinteren bruker jeg fotposer utenpå. Uansett, husk å kjøp litt større enn det du trenger for å få plass til tykkere sokker nedi.
 
Medlem
8. april 2008
Innlegg
1.464
Sted
Kirkenes
Jakken er romslig, lang og solid, med lufting under armene og gode lukkinger både rundt hette og ermer. Den strammer ikke, og er dermed god å skyte med. Jeg oppdager nye lommer hver gang jeg er på tur, men frontlommene er dessverre lite praktiske. De består av løsthengende netting, og tunge ting som patroner e.l. gjør at lommeinnholdet blir hengende litt nedenfor jakken. Dum løsning.
Det er nok det eneste jeg har å utsette på denne dressen, i de lommene går det bare tyggispapir og fiskekort. Siden Reconjakka er utviklet for soldater, er kanskje lommeløsningen der for å skremme fienden til å tro at det er ballene dine.Hadde nettopp jakken hos Norrøna og fikk skiftet et par glidelåsskyvere free of charge (kjøpte dressen i 2002 og det er eneste slitasjeskade) - jeg er ikke oppdatert på hvordan de andre store turtøymerkene opererer, men har alltid vært storfornøyd med servicen fra Norrøna.