Fakes - en billig vei til lykke for håndleddet?

Medlem
6. des. 2013
Innlegg
10.917
Temaet er sjelden debattert her på forumet, som er laget for entusiaster - og entusiaster liker ikke fakes - og slik skal det selvsagt være.

Men - noen ganger diskuterer til og med entusiatstene fakes og da primært for å unngå å bli lurt i forbindelse med et bruktkjøp.

Det er selvsagt ikke billige og åpenbare fakes vi snakker om her, men fakes der det er laget en helt egen kultur med entusiastfora slik som Tidssonen.no der engasjerte og kunnskapsrike brukere vier all sin kunnskap og interesse - og tidvis økonomi - til å lage gode fakes. Svært gode fakes.

Er dette temaet renslig å diskutere?

Noen mener nei.

Andre mener ja.

Uanset ståsted, så dras da dette temaet frem her i egen tråd slik at de som skal kjøpe et armbåndsur fra eksempelvis Finn.no eller sogar her på forumet, er informert om hvor gode fakes er. Og i gamle dager sa man "Kjøp selgeren og ikke nødvendigvis armbåndsuret", men det er heller ingen garanti med den omsetningshastighet enkelte har (aka flippere).

Har du sett annosner a-la slik; "Selger et armbndsur som kom inn via en byttehandel / delbetaling"?

Gode fakes kan passere fra en selger til en GG (good guy) og ut igjen uten at en GG er kunnskapsrik nok til å stoppe transaksjonen. Det er jo det som er trist med gode fakes - de korrumperer etablerte sannheter og kunnskap.

Så - la oss derfor berike hverandre ved å opplyse om gode fakes slik at kjøpere og vi alle blir godt informert innen temaet og unngår å bli offer for en industri og engasjerte brukere som vier sin tid til å lage svært, svært gode fakes.

Første informasjonkilde går da naturlignok til ulike fora som diskuterer fakes og teknikker for å lage fakes. Ved å lese seg opp der, så får man - dessverre god innsikt - i en verden man vet eksisterer, men ikke håpet eksisterte såpass bredt og godt slik den gjør.

Her er første link: https://forum.replica-watch.info/forums
 
giphy.gif
 
  • Liker
Reaksjoner: trippelj
For nesten en halv million på bruktmarkedet så bør man kjenne svaret her på 30 sekunder:



Og - her er noen modeller du muligens ikke trodde (håpet?) eksisterte:

 
Advarsel fra Omegaforum Norge på fb:
BE1671C9-D023-4D50-A24F-14B3831D5C18.jpeg
 

Vedlegg

  • DF5C8408-8A20-4C80-A7D6-07740171BFA4.jpeg
    DF5C8408-8A20-4C80-A7D6-07740171BFA4.jpeg
    154,5 KB · Visninger: 0
  • Liker
Reaksjoner: Loevhagen
Me va fan @Loevhagen behövs den här tråden? Känns äckligt på alla sätt! Jag tycker personligen att den inte passar in på ett entusiast forum även om man försöker hålla en konstruktivt dialog! Sagt med en vänlig ton!
 
Flott med en slik tråd. Ettersom det er flere «gode» kopier på bruktmarkedet, må en må gå grundig til verks for å redusere kjangsen for å bli lurt.

Etter den obligatoriske «Det er totalt uaktuelt for meg å eie en falsk klokke. Falske klokker forpester markedet»
Må det være lov å si at, det er fascinerende at det er mulig å lage klokker av så (tilsynelatende) god kvalitet - kanskje med unntak av urverk(?) til en så lav pris.

Vil tro en må gjøre ganske store investeringer for å skaffe de nødvendige verktøyene og maskinene for å lage så «gode» kopier.
 
Til og med "storflippere" her inne har gått 5 på med fake, så dette må jo være en meget nyttig tråd.
 
Redigert:
For et håpløst påfunn til en tråd.
Fakes finnes. Fakes blir bedre. Å kjøpe klokker brukt kan potensielt medføre større risiko.
For en som er ny i markedet kan det medføre en betydelig høyere terskel ved kjøp, og Dw blir istedet løsningen.

Å diskutere fakes her inne blir feil.
Å avsløre hvilke tell-tales fakes har, gjør at nettopp de som lager fakes får verdifull tilbakemelding på hva de må forbedre.

Slett denne tråden, og la oss heller leke med tanken om en hjelpetråd ved kjøp og salg der man kan spørre om konkrete klokker.
 
PP 5711 var lett å spotte da. For blankt på børstete deler. Proporsjon av logo etc. Blå plastikk. Mm.
 
Jeg tipper de som lager fakes vet hvordan originalene ser ut - det holder for dem å lage noe som de som kjøper ser godt nok ut...de trenger rett og slett ikke lage en tro kopi. Denne tråden, på TS, tror jeg derfor har null betydning i så måte.
 
Redigert: