Dagens vin

Temptech er vel ok.

Greit med en spanjol av og til. Ikke helt Vega Sicilia, men brukbar.

C0357BA8-EA95-460E-AB10-40854CA0C559.jpeg
 
Av en eller annen grunn har resten av min familie en forkjærlighet for sauvignon blanc. Generelt sett er jeg ikke fan av denne druen fordi jeg synes de som oftest er alt for syrlige. Fikk servert denne til middag i går og må si at jeg ble positivt overrasket. Fortsatt mye syre, men ikke i nærheten av samme nivå som forrige PF jeg drakk. Denne virket og mer balansert. Mye sitrus og grønne epler. Mineralsk og lang avslutning. Ville ikke si at jeg er helt overbevist enda, men kanskje jeg skal gi druen ett nytt forsøk før jeg avskriver den totalt.
6C9E30F1-650E-4FB4-BD5E-D207DFE41476.jpeg
 
Dro på litt i dag og hevet nivået på Pinot Noir-prosjektet mitt noen hakk. Etter et par timers lufting var spenningen stor før første slurk. Dessverre var det en utpreget dritt(kork)smak der. Tar den med tilbake til polet i morgen.
Noen som kan si noe allerede utfra hvordan denne korken ser ut?
91530262-7BBF-412C-8519-C59EC6B63289.jpeg
BBF5ABF5-6F80-46F6-8324-283EEF6E2716.jpeg
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: sunshine
Laget av overmodne pedro-ximenéz-druer som stort sett brukes til sherry. Lukter tørket frukt, honning og litt anis. Smaken er mer rosin, modent eple og fiken. 22 gr sukker pr liter, men gir et søtere inntrykk. God til ost, bortsett fra en moden camembert, og god alene. Særegen, og jeg kommer nok til å kjøpe den igjen.
DSC_0859.JPG
DSC_0861.JPG
 
Har handlet en raring som jeg ser frem til å teste. Skal, ifølge de som kan det, ikke ha utpreget drittsmak men jeg vil gjerne pare den med no bra. Anbefalingen er «Rikere retter med sjømat.» Diskusjonen her i huset er da; Hva er en «rik rett»? Innspill?

vinen er forøvrig denne:

0BA3B962-A4DD-4191-AD17-02F8DF61FB4C.png
EA466309-067F-4220-9B8E-38FDA6DCFF4C.png
 
Har handlet en raring som jeg ser frem til å teste. Skal, ifølge de som kan det, ikke ha utpreget drittsmak men jeg vil gjerne pare den med no bra. Anbefalingen er «Rikere retter med sjømat.» Diskusjonen her i huset er da; Hva er en «rik rett»? Innspill?

vinen er forøvrig denne:

Vis vedlegg 204883Vis vedlegg 204884
Både på engelsk og fransk vil det vel bety en feit, fyldig, mettende osv., kanskje forseggjort, rett.
Mulig det som er tenkt på norsk og?

Dette er vel også urtapasvinen, så anvendelig til all slags salt, speket, fett småknask.

https://www.sherry.wine/like-no-other/food-and-wine-pairing-with-fino-sherry
 
  • Liker
Reaksjoner: ArneBru
AFC05C9F-6F99-4845-B38A-C0A420C45E6D.jpeg

I dag ble det en fruktig rosé til marshmallows grillet på rekved. Utmerket.
(Beklager skeivt bilde)
 

Vedlegg

  • 3FB1D55F-0A49-4BBD-9362-E2DC165B527D.jpeg
    3FB1D55F-0A49-4BBD-9362-E2DC165B527D.jpeg
    180,9 KB · Visninger: 0
Helgen ble brukt til å prøve ut litt "norskprodusert" Bordeux. Chateau Bastoney drives og eies av et norsk ektepar. Så da var det vel nasjonalfølelsen som gjorde at jeg måtte teste ut disse. En rød, en hvit og en cremant.
IMG_3841.jpg

IMG_4060.jpg

Glemte å knipse til rødvinen, men får ta det senere da det nok blir flere bestillinger av disse.

Ingen vinekspert, så en grundig smaksanalyse får noen andre ta.For meg var det i hvert fall ingen utpreget drittsmak, og til prisen ble jeg positivt overrasket.
 
  • Liker
Reaksjoner: sunshine og chrbir
15952759922328928220976125630926.jpg

Ferie, og forflytning fra plass til plass =pappvin. Janei, blir nok tilbake på flaskekjøret i eget hus. Dog, tok ein google på pappvin før innkjøp dermed sikret ingen utpreget drittsmak...:) Faktisk overraskende bra.
 
  • Liker
Reaksjoner: Blodstrupmoen