Dagens middag

Gårsdagens middag ble utemiddag.
C0F78BEF-268D-4C93-8F51-41CCB2466228.jpeg
ABAA62E4-FD84-41B2-861E-EB166410AE32.jpeg
1D98A08A-027D-414D-9B44-167ED4DF1C72.jpeg
1678DB1E-98C7-4FB5-A716-021E7C4EE930.jpeg
C1B3C0CF-9E77-473C-AD74-66FBA0B52FC9.jpeg
0A286790-F365-4EBC-9DC6-3929552C85FB.jpeg
894E84B0-54EC-4731-A80D-3E01183EDC06.jpeg
6B9B74B1-8593-453C-9109-2A206B3DF407.jpeg
 
Hvor,menyvalg og terningkast? Fantastisk at det går an å gå ut å spise igjen...

The Golden Chimp, Tøyen, fem (lenge å vente på drikke), ja. Dette var all right etter tre måneder uten restaurantbesøk.
DA37D17A-8A44-484B-BB1C-45C228AA0897.jpeg
 
The Golden Chimp er min nærmeste nabo, men for en som må unngå alt merket med f og sk i menyen, er det dessverre lite aktuelt.
Går forbi hver dag og misunner alle som spiser der!
 
Hurtigmat etter tur på lokalfjellet med fruen: Stangekylling m/rosmarin og hvitløk, potetrester stekt i andefett og asparges.
DSC_0738.JPG

Hvitvin med god miks av druer, både frisk og fyldig, pære og stikkelsbær. Fikk servert denne første gang på Galt i desember.

DSC_0739.JPG
_20200624_181157.JPG
_20200624_181129.JPG


Årets første lokale bær, litt lite smak foreløpig.
DSC_0744.JPG
 
Entrecôte fra kjøttfe fra Norges svar på Orange County.
Bakt i ovn sammen med en hel del deilige grønnsaker og frukt (sistnevnte oppfattes av den norske husholdningen som en grønnsak er den botanisk sett en frukt, med ett stort og saftig bær)
Kjøttstykket fikk en avslutning på en grillpanne som holdt greit over 300 grader.
Nøt det hele sammen med en lett avkjølt rød Bordeaux
A87DC68A-6801-4281-B8E7-840DE406C362.jpeg
DCC7A808-B6FD-4B18-8BFF-3B2CB61AFC30.jpeg
1C830500-A806-4F2C-BB46-347EEC4477F9.jpeg
 
Pastrami.
p01.jpg
p02.jpg
217615_23c3761a823eea0227f6ceb73a2bbf9d.jpg
p4.jpg
p5.jpg

1) Bilde # 1..5. Takk til lokal slakter. Bra brisket. (ca. 6 dager i nitrittsalt blanding (nedre del av kjøleskap (2°C)))

--

2) Bilde 6 og 7. Kjøtt fra frysedisk, ca. 8 dager i nitrittsalt blanding. (Rødfarge er perfekt. Men kjøtt blir for salt og tørt).
(Speedy var dagens tidtaker for grill og damping av kjøtt)

p6.jpg
p7.jpg
 

Vedlegg

  • p03.jpg
    p03.jpg
    130,8 KB · Visninger: 0
Helstekt økologisk og frittgående kylling med smørstekte gulrøtter, rotmos på nypoteter, gulrøtter og smør pluss litt dampede grønne erter on the side.
Smakte ikke helt ueffent.
80CDFE33-2613-4683-8299-EA1AFC4FCCA9.jpeg
70E46015-F119-410B-9BF8-00EA9D2DF66F.jpeg
A7C6EA90-6BC6-40AF-9E31-60D393FEDFAB.jpeg
F853B1A0-78A3-4A1E-B925-0BB8580F9F0F.jpeg
CB45C6F7-FE3C-484F-92CA-7F757C151E58.jpeg
 
Det hele starter med disse karene fra Frøya.

IMG_20200704_140345.jpg


Jeg har tatt mål av meg til å lage en bisque på sjøkreps og måtte fordele matopplevelsen over flere dager. Gårsdagens grillet sjøkreps med ramsløksmør, og kamskjell med karamelisert appelsin, er første steg ti fransk suppe. Det å nyte selvplukket ramsløk setter en ekstra spiss på opplevelsen. Stor matopplevelse. Matchet denne retten opp mot en Ratzenberger Bacharacher Wolfshöhle Grosses Gewächs fra 2015. Utrolig spennende riesling som utviklet seg godt i glasset. Skarp både på aroma og smak den første tiden i glasset, men ble utrolig rund og balansert utover i retten. Skal dekantere denne ved neste anledning. God syrlighet som matchet smør og fett som ble brukt på kreps og skjell. Ingen utpreget drittsmak.
IMG_20200704_194501.jpg


Steg to i prosessen er å få laget en god kraft på restene av dette måltidet. Utrolig trivelig jobb etter et slikt måltid. Tror den siste slumpen av vin forsvant her et sted. Først litt grønnsaker som skal stekes.

IMG_20200704_184931.jpg


Også litt sjømat og en del gode smaker fra stjerneanis, appelsin, tomater, ingefær og stangselleri. Og en del annet som setter gode smaker.

IMG_20200704_204343.jpg


Også blir det bisque litt senere i uka. Tror det blir greit.