Leses nå
Baselworld: Høydepunkter fra dag 5

Baselworld: Høydepunkter fra dag 5

Dag 5, søndag 26. mars. Hvile er for pingler, og også søndagen bød på et fullspekket program.

baselworld-2017-0679

Det er mange om benet i prisklassen fra cirka 10.000 til 40.0000 kroner, men Frederique Constant er etter min mening blant de beste. Selskapet ble nylig kjøpt opp av Citizen, men Stas-familien kommer fortsatt til å være involvert i selskapet i noen år fremover. Det sikrer sannsynligvis at den gode utviklingen fortsetter – i alle fall i noen år til.

baselworld-2017-08814


ANNONSE


Årets store nyhet er en skikkelig lekkerbisk, i form av en in-house flyback-kronograf. Jeg fikk forklart den nye patenterte flyback-mekanismen inngående av merkets tekniske direktør, Pim Koeslag, og ble mektig imponert. I denne prisklassen handler det om å levere god «value», ved å forenkle og industrialisere, uten at det går på bekostning av urverkets pålitelighet og funksjon. I bruk var kronografen eksepsjonelt «smooth», og klokkens ytre design er etter min mening svært svært vellykket.

Jeg må innrømme å ikke ha så mye førstehåndskunnskap med Chopard, utover å ha gnidd skuldre med eier Karl-Friedrich Scheufele, under fjorårets Dubai Watch Week. Riktignok produserer merket også smykker, men man skal ikke avfeie dem av den grunn. For Chopard kan virkelig også haute horlogerie, har nær tilknytning til andre svært respekterte navn i den sveitsiske landsbyen Fleurier.

baselworld-2017-08877

L.U.C. Perpetual Chrono i platina treffer blink på veldig mange punkter. Med 45 mm diameter, en detaljrik blå urskive, med en spesielt fremtrendende indikator for månefase, er dette en klokke som definitivt gjorde inntrykk. Eksklusiv er den også, da kun 20 eksemplarer vil bli tilgjengelig på verdensbasis.

Det er langt mellom de seriøse amerikanske klokkermerkene, men karene i Monta bød på en imponerende førstekolleksjon fra et ferskt merke. Monta springer ut fra selskapet bak Everest-remmene (ja, de samme som er tilgjengelgi i Tidssonen Webshop), og har nær tilknytning til det amerikanske entusiastmiljøet.

baselworld-2017-09019

At merket drives «klokkefolk», er ganske tydelig. Deres Oceanking, Skyquest, og Triumph, bærer alle preg av å være inspirert av klokkene til en viss sveitsisk gigant. Men bare litt – for Monta-klokkene har definitivt en egenart, og leverer høy finisj og opplevd kvalitet. Toppmodellene Oceanking og Skyquest er begge drevet av urverk fra Eterna, som er en detalj mange entusiaster nok vil sette pris på.

Jeg har alltid vært svak for tyske Sinn, som i tiår har levert solide og robuste «no bullshit»-klokker til en overkommelig pris. Årets store nyhet er den nye EZM 12, som er utviklet i samarbeid med ambulansepersonell. Klokken byr både på roterbar intern krans, og en karakteristiske rotor-formet sekundviser. Sistnevnte brukes til å kunne måle pulsen hvert femtende sekund. EZM 12 har også et spesielt design, som gjør den til en svært hygienisk klokke (kommer garantert til å gå i dybden på denne modellen senere).

baselworld-2017-09082

Meistersinger rendyrker i år sin identitet knyttet til ur med én viser. Foruten å lansere en svært velkommen 40 mm utgave av deres «No.3», er det Salthora Meta X som stjeler showet. Dette er utvilsomt et dristig produkt fra et merke som tidligere har fokusert på et mer «dressy» uttrykk.

Salthora Meta X er nemlig en skikkelig tøffing, som kombinerer én-viser-konseptet med et dykkerinspirert design. Og ikke nok med det, for klokken byr også på Meistersinger sin unike «jumping hours»-komplikasjon. Klokken er riktignok ikke ISO-sertifisert som dykker, men er vannresistent til 200 meter. Den ultimate WIS-klokken for late feriedager i solen?

baselworld-2017-09143

Det er mye rykter relatert til Breitling om dagen, og annonseringen av deres samarbeid med Tudor, la ikke akkurat noen demper på dette. Som jeg skrev i min første rapport fra pressedagen, har Breitling og Tudor en bytteavtale for urverk. Men ryktene får ligge foreløpig, for det er jo så mye mer interessant med selve klokkene.

baselworld-2017-09174

Navitimer Rattrapante er et tydelig bevis på at Breitling ikke ligger på latsiden. Den ser kanskje ut som en vanlig kronograf, men både navnet og de to sekundviserne røper at det er snakk om noe mer. Klokken er Breitling sin første in-house dobbelkronograf (eller splittsekund-kronograf). Denne typen kronografer koster som oftest skjorten, men Breitling har priset seg svært aggressivt, med en veiledende startpris rett nord for 100.000 kroner.


ANNONSE